Ecologische baksteenstrips die fors besparen op grondstoffen en energie

Gepubliceerd op 07 September 2017

Baksteenproducent Vandersanden group haalt dankzij een overname het meest innovatieve productieproces voor in de mal gevormde steenstrips binnen. Dankzij dit proces wordt meer dan 50% grondstof & energie bespaard!

Na de overname van CRH Clay Division in januari 2017 voegt Vandersanden thans een hoog-innovatief baksteenstrippenbedrijf toe aan haar Belgische familiebedrijf. Op 21 augustus 2017 werd met de oprichters Wim Heylen en Matthieu van den Berg de overeenkomst getekend, waarbij Vandersanden Group de kapitaalstructuur van Joseph Bricks versterkt, de operationele leiding op zich neemt en zorgt voor de wereldwijde verkoop van de ECO-baksteenstrips.

De geperste baksteenstrips van Joseph Bricks passen naadloos bij de gezaagde baksteenstrips die Vandersanden al zelf produceert. Deze gezaagde strips leveren veertig procent besparing op in verbruik van grondstoffen en energie ten opzichte van volle stenen. Het persen van deze strips zorgt voor nog eens vijftig procent extra besparing. Beide duurzame strips zijn geschikt voor gevel- en wandbekleding waarvoor functioneel en esthetisch geen volle stenen nodig zijn.

“Zelf waren we bezig om de productie van ECO-baksteenstrips te implementeren in onze fabriek te Spouwen, volgens een zelf ontwikkeld, gelijkaardig persprocédé”, zegt Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden Group. “Het voorstel tot samenwerking kwam als een geschenk uit de hemel!”, vervolgt hij: “In plaats van onze eigen fabricage in Spouwen verder uit te bouwen, kwamen we heel snel tot een akkoord om Joseph Bricks te integreren in de Vandersanden Group.”

De fabriek in Maasmechelen is intussen opgestart; de door DEBOER ontwikkelde nieuw technologische ECO-Handvorm strippenpers werd in september 2017 in gebruik genomen. Er zijn inmiddels reeds een dertigtal kleuren ontwikkeld volgens het ‘Petersen’ Wasserstrich tafelpersprocedé, die de steenstrips een authentiek uiterlijk geven. Dat is inclusief een retro-gamma van optisch verouderde steenstrips, zoals de rood-oranje, getrommelde Oud Kopenhagen. Sinds begin 2018 wordt het ruime assortiment Wasserstrich en Handvorm ECO-baksteenstrips wereldwijd gedistribueerd.

Benieuwd naar de ECO baksteenstrips en de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Vandersanden voor meer info en advies op maat. Tip: vraag zeker ook je gratis brochure aan.

Steenstrippen Joseph Bricks

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan