Sto, jouw betrouwbare partner in kwaliteitsvolle gevelverven

Gepubliceerd op

Als gevelspecialist wil je enkel het beste resultaat voor je klanten. Jouw vakkennis en inzet zijn cruciaal, maar ook de kwaliteit van je gevelverven telt. Deze moeten duurzaam en kleurstabiel zijn, een lange levensduur hebben en maximaal beschermen tegen vervuiling en micro-organismen. Het zijn maar enkele vereisten waaraan je gevelverf moet voldoen. Kies je voor Sto, dan speel je op zeker. Sto is jouw trouwe partner met kwaliteitsvolle producten, een ruim aanbod en de nodige expertise. Ken je hun intelligente gevelverven al?

Intelligente gevelverven

Sto lanceert regelmatig innovatieve en gepatenteerde producten, waaronder intelligente gevelverven. Deze iIntelligente gevelverven bieden in verschillende opzichten een optimale werking dankzij de verbeterde producteigenschappen. Tijd voor een kennismaking!

StoColor Lotusan® G voor een zelfreinigende gevel

Een gevel die zichzelf schoonhoudt? Dat kan! De StoColor Lotusan® G gevelverf met Lotus-effect® heeft een verhoogde filmconservering tegen algen en schimmels die zorgt voor drogere en schonere gevels. Dankzij haar unieke oppervlaktestructuur die gekopieerd werd van bij de bladeren van de lotusplant, kan het vuil zich minder vastzetten zodat het bij een regenbui onmiddellijk met de waterdruppels afparelt. Hierdoor blijft de gevel langer schoon.

Deze matte Sto-gevelverf met hoge CO2- en waterdampdoorlaatbaarheid kun je toepassen op zowel minerale als niet-elastische organsiche ondergronden. De verf is verkrijgbaar in het wit en inkleurbaar volgens het StoColor System. Goed om te weten: er bestaat ook een kalei-versie met dezelfde reinigende eigenschap.

Ontdek de technische gegevens van StoColor Lotusan® G.

StoColor Dryonic® G vertraagt de vorming van groene aanslag

Ook in de catalogus van Sto: een gevelverf die groenaanslag helpt vertragen. De intelligente gevelverf StoColor Dryonic® G zorgt voor een snelle droging na regen, nevel en dauw. Bovendien remt het op lange termijn de vorming van algen en schimmels. Het resultaat: droge gevels die veel langer mooi blijven.

Opnieuw haalde Sto zijn inspiratie uit de natuur, want net als het pantser van een kleine Namibische woestijnkever heeft de gevelverf StoColor Dryonic® G een hydrofie-hydrofobe microstructuur. Dankzij die speciale waterafwijzende microstructuur wordt dauw- of regenwater in recordtijd afgevoerd, waardoor de gevel sneller droog is. Omdat op droge ondergronden algen en schimmels nauwelijks kans hebben, blijft de gevel via deze natuurlijke weg langer droog én schoon. Deze gevelverf is extreem kleurvast, beschikbaar in meer dan 800 kleuren en bruikbaar op bijna alle ondergronden.

Ontdek de technische gegevens van StoColor Dryonic® G.

StoColor X-black helpt oververhitting van de gevel voorkomen

In het verleden waren donkere kleuren op EPS-gevelisolatiesystemen onmogelijk omdat donkere gevels door zonnestralen sterk worden opgewarmd. StoColor X-black zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Deze warmtereflecterende gevelverf is dankzij de X-black Technology in staat om de door zonnestralen veroorzaakte temperatuurpieken veilig onder 70 °C te houden. Daarvoor zorgen innovatieve zwarte NIR (nabij-infrarood)-pigmenten, die zonne-energie reflecteren. Om een hoge binding en kleurstabiliteit te garanderen, is de matte gevelverf gebaseerd op 100 % zuivere acrylaat. Zo is de gevel optimaal beschermd tegen kleurverbleking.

Ontdek de technische gegevens van StoColor X-black.

Steeds de perfecte oplossing voor je project

Naast de intelligente gevelverven kun je bij Sto terecht voor een breed assortiment van herstelmortels, primers, kaleisystemen, betonverf, acrylaatverven, silicaatverven tot siliconenharsverf.

Ontdek meer over gevelverven in de brochure over gevelverf (pdf) en de brochure kaleisystemen (pdf). Bekijk ook de brochure met gevelonderhoudstips voor de eindklant.

De lastenboekgenerator, een handige online tool

Met de lastenboekgenerator van Sto gaat het opstellen van lastenboeken voor gevelisolatiesystemen en gevelverven snel én efficiënt. Maak je persoonlijke account aan en ga aan slag.

Vind je gevelverven en materialen in de StoShops

De juiste kwalitatieve gevelverven en materialen voor je klus vind je in een StoShop. Ga langs bij een van de drie StoShops (Gent, Asse of Luik) en krijg er professioneel advies.

Elke shop heeft een kleurlijn, zo is een snelle levering verzekerd. De meeste gevelverven van Sto worden ingekleurd volgens het StoColor System. Ook voor verftoebehoren, kwasten, rollen, afplaktapes, schuurmaterialen …, kun je in de StoShops terecht.

Adressen en openingsuren van de StoShops:

Sto Gent Wondelgem
Ma.- vrij.: 07.00 - 15.30 uur
Industrieweg 122 R
9032 Wondelgem

Sto Asse
Ma.- vrij.: 6.00 - 17.00 uur
Z.5 Mollem 43
1730 Asse

Sto Luik Herstal
Ma. - vrij.: 07.00 – 17.00
1ère Avenue 2
4040 Herstal