Mogen je gevels opvallen? Zo realiseer je een gedurfde, unieke gevelafwerking

Gepubliceerd op

Als jij je gevel elke uitstraling kon geven die je maar wou, welke zou dat zijn? Binnenkort kan jij je gevels precies de look geven die je voor ogen hebt. Gevelspecialist Sto pakt uit met de sierpleister StoSignature. Daarmee combineer je naar hartenlust texturen, effecten en impressies. Resultaat: unieke, gepersonaliseerde gevels om trots op te zijn.

Druk je stempel, met StoSignature

De look van je gevel bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van je woning. Door je gevels te renoveren ziet je woning er tiptop uit. Maar hoe zorg je voor een uniek ontwerp? Met de nieuwe StoSignature-gevelpleister van Sto druk je vlot je eigen stempel. Je mixt en matcht verschillende texturen, effecten en impressies. Zo bekom je makkelijk jouw gedroomde gevelontwerp. Benieuwd? Neem contact op met een Sto-gevelexpert voor advies op maat.

Diverse texturen: ruw, fijn, of lineair

Hoe werkt het? Eerst kies je één of meerdere texturen voor je gevel. Een ruw oppervlak met grove korrel geeft extra textuur en karakter aan de gevel. Een fijne textuur daarentegen zorgt voor een elegante zuiverheid. En een lineaire afwerking versterkt het effect van een veranderende lichtinval en accentueert contouren. Je gevelexpert kan je gekozen texturen in specifieke kleuren aanbrengen, of een coating toepassen voor extra glans.

Speciale effecten

Vervolgens kies je uit een breed gamma gevelverven en materialen. Met materialen als natuurzandmengsels of transparante glasschilfers maak je een echte blikvanger van je gevel. Granulaatdeeltjes in de verse verflaag of coating geven het oppervlak een extra schittering, die verandert afhankelijk van het tijdstip van de dag of het weer.

Eigentijdse betonlook  

Maar de mogelijkheden van StoSignature gaan verder dan speciale effecten, texturen en kleuren. Zo kan je perfect de illusie van natuursteen, hout, beton of metaal creëren. Het resultaat is verrassend realistisch. Wat dacht je van een gladde, ruwe of moderne betonlook voor je gevel? Die oogt tegelijk stoer en eigentijds. De Sto-gevelexpert in je buurt realiseert het voor jou met de StoSignature-gevelpleister.

Vertrouw op je gevelexpert

Waarom een Sto-gevelexpert inschakelen? Alle Sto-gevelexperts zijn professionals met jarenlange ervaring. Ze zijn perfect vertrouwd met de producten van Sto en beheersen de technieken die nodig zijn om jouw droomgevel te realiseren tot in de puntjes. Kies je voor een Sto-gevelexpert dan kan je bovendien gerust zijn, want hij waakt over het goede verloop van jouw project. Neem contact op met een Sto-gevelexpert en krijg vrijblijvend advies op maat.

Renoveer en isoleer je gevels in één klap

Plannen om je gevels te renoveren? Met een gevelsysteem van Sto kan je je gevels vernieuwen en isoleren tegelijkertijd. Een aanrader, want zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis verloren via de muren. Zonde van die hoge energiefactuur. Reken dus af met energieverlies en laat je gevels isoleren. Je bespaart én je geniet van extra wooncomfort. Ontdek alle voordelen van gevelisolatie en neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt.

Droom je van een gevel met echte designallures, of speciale effecten? Met de nieuwe gevelpleister StoSignature kan je alle kanten uit. Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij adviseert je over de gepaste afwerking en voert je project uit volgens de regels van de kunst.

 
*Foto 1: woning Antwerpen (Vermeiren - De Coster Architecten)
 
Afwerking: StoSignature Linear
“Bij de renovatie van onze woning met kantoorgebouw hadden we maar 10 cm ter beschikking om de gevel aan de buitenkant te isoleren. Een dunne sierpleister was dan ook de perfecte afwerking. Mijn vrouw en ik wilden een gevel met karakter, reliëf en detaillering.”
 
*Foto 2: appartementencomplex Gent (MOEA Architectural Designstudio)
 
Afwerking: StoSignature betonlook
 
“De gevelafwerking in betonlook is een industriële knipoog naar de nabijgelegen oude betoncentrale verder langs het water.“
 
* Foto 3: woning Bellaire
Afwerking: Sierpleister & StoSignature (StoVeneer Wood)