Je woning energiezuiniger maken? Isoleer en renoveer je gevels tegelijk, met een Sto-gevelsysteem.

Gepubliceerd op

Je woning verwarmen is allesbehalve goedkoop. Is jouw woning niet goed geïsoleerd? Dan betaal je bovendien voor energie waar je niets aan hebt. Dat kan beter. Eerst isoleer je je dak, daarna pak je je gevels aan. Met een gevelsysteem van Sto voorkom je dat er zo’n 20% van de warmte in huis, ontsnapt via de muren. Bovendien krijgen je gevels een nieuwe look naar keuze. Een echte gevel make-over!

Isoleer en renoveer je gevels tegelijk

Een aangename temperatuur in huis hoeft niet voor hoge stookkosten te zorgen. In een goed geïsoleerde woning geniet je van extra wooncomfort terwijl je energie bespaart. Klinkt interessant? Laat dan naast je dak, zeker ook je gevels isoleren.

Je gevels isoleren aan de buitenzijde kan je verwarmingskosten met 20% verlagen. Op hete zomerdagen moet je dan weer minder rekenen op je airco, omdat het lekker koel blijft in huis. Je geniet van een aangenaam binnenklimaat terwijl je energiefactuur daalt. Bovendien wordt je woning met gevelisolatie hoger ingeschat op de huizenmarkt, een slimme investering dus.

Voor het isoleren van gevels is ervaring en expertise nodig. Wil je zeker zijn van een professioneel resultaat? Schakel dan een Sto-gevelexpert in. Die adviseert jou over het juiste gevelsysteem, isoleert je gevels zoals het hoort en geeft ze meteen ook een frisse uitstraling. Pleister met chique glitters, een hip kleurtje of een baksteen look? Je kan alle kanten uit!

Vraag hier vrijblijvend je offerte aan.

Wat is de beste manier om je buitenmuren te isoleren?

Laat je je buitenmuren isoleren, dan kan je kiezen uit diverse mogelijkheden. Je kan je buitenmuren isoleren langs de binnenzijde, de spouw vullen of je buitenmuren isoleren langs de buitenkant. Je buitenmuren isoleren aan de buitenkant is absoluut de beste aanpak omdat je alle koudebruggen wegwerkt. Bijkomende voordelen: je gevels krijgen een make-over en je verliest geen woonruimte. Lees de ervaringen van (ver)bouwers.

Je gevels isoleren langs de buitenzijde: hoe werkt het?

Je muren langs de buitenkant isoleren, hoe gaat dat in z’n werk? Een Sto-gevelexpert brengt isolatiepanelen aan tegen je woning. Daarop plaatst hij een wapeningsmortel en wapeningsnet, zodat je gevel bestand is tegen alle weersomstandigheden. Tot slot werkt hij je gevels af met een sierpleister of steenstrips naar keuze. Et voilà: stralende gevels die werken als een warme jas voor je woning! Bekijk hier diverse looks.

Waarom kiezen voor een gevelsysteem van Sto?

Met een gevelsysteem van Sto isoleer en renoveer je je gevels tegelijk. Dat levert belangrijke voordelen op:

  • Je bespaart op je energiefactuur.
  • Je verhoogt je wooncomfort.
  • Je verhoogt de waarde van je huis.
  • Je verbetert het energielabel van je woning.
  • Je geeft je huis een frisse look.
  • Je draagt bij aan een schonere planeet.

Profiteer van premies

Een gevelsysteem is een grote investering, klopt. Maar wel een die zichtzelf terugverdient. Met een gevelsysteem van Sto bespaar je jaar in jaar uit op je energiefactuur. Na 7 tot 10 jaar is je gevelsysteem terugverdiend, en maak je zelfs winst. Maar er is meer.

Laat je je gevelisolatiesysteem plaatsen door een professional, een Sto-gevelexpert bijvoorbeeld, dan kan je in aanmerking komen voor premies. Daarmee verkort je de terugverdientijd nog. Verder kom je mogelijk in aanmerking voor een renteloos renovatiekrediet.

Wat het kost om je gevel aan de buitenkant te isoleren, hangt af van verschillende factoren. Vraag hier een offerte op maat van jouw project om zicht te krijgen op het kostenplaatje. In deze premiewijzer ontdek je voor welke premies jij in aanmerking komt.

Verbeter de energiescore van je woning dankzij gevelisolatie

Wist je dat een gevelsysteem jou helpt om aan de huidige energienormen te voldoen? Sinds 1 januari 2023 geldt de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen. Koop je een woning of appartement met label E of F, dan moet dit binnen de 5 jaar na aankoop verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter. Uit een studie van Sto en Pixii blijkt dat je met gevelisolatie een serieuze energiewinst behaalt.

Een voorbeeld: een vrijstaande woning die dateert van voor 1960 zonder spouw, met een slecht geïsoleerd dak en dubbele beglazing heeft een energielabel F (verbruik van 566 kWh/m²). Louter door muurisolatie te voorzien met gevelisolatiesysteem StoTherm Classic gaat de woning van energielabel F naar D (verbruik van 329 kWh/m²). Lees meer.

Je gevels isoleren en verfraaien in één klap? Dat doe je met een gevelsysteem van Sto. Bij een Sto-gevelexpert is je project in de beste handen, want je bent zeker van onderbouwd advies en een professioneel resultaat. Vraag hier vrijblijvend je offerte aan bij een Sto-gevelexpert in je buurt.