Je vragen over crepi gevelpleister beantwoord

Gepubliceerd op

Wil je een moderne nieuwbouwwoning bouwen of de verouderde gevels van je woning opknappen? Dan is een sierpleister of crepi met gevelisolatiesysteem een goed idee. Het geeft je woning een instant boost: zowel op esthetisch als energetisch vlak. Twijfel je nog? Krijg alvast meer duidelijkheid aan de hand van antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is crepi precies?

Crepi is een mengsel op basis van organische bindmiddelen dat als gevelpleister gebruikt kan worden. Deze sierpleister heeft talrijke ontwerpmogelijkheden en kan op verschillende manieren worden aangebracht. Naast het klassieke strakke wit, zijn er ook heel wat andere kleuren en korrelgroottes mogelijk. Hierdoor geef je je woning de unieke look die jij wil. Of je nu fan bent van een klassieke korrelpleister of een moderne gevel met glitters of betonlook. Je vindt altijd een sierpleisterafwerking naar jouw smaak. Ontdek de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een sierpleister?

Crepi is een prima keuze om je gevels te renoveren. De sierpleister beschermt je gevels tegen invloeden van buitenaf, waaronder allerlei weeromstandigheden. Zo krijgt vocht geen kans om de gevels binnen te dringen. Met een sierpleister geef je je buitenmuren een egale  en strakke look. Bovendien is het geschikt voor uiteenlopende bouwstijlen. Ontdek enkele inspirerende transformaties.

Isolatie en crepi, een goede match?

Crepi laat zich prima combineren met gevelisolatie. Een aanrader zelfs, want je profiteert van heel wat voordelen. Zo bespaar je fors op je energiefactuur, geniet je van meer wooncomfort, verlaag je de CO2-uitstoot én verhoog je de waarde van je woning. Benieuwd wat gevelisolatie betekent voor jouw energiefactuur? Gebruik de handige winstcalculator en vraag de gratis isolatiewijzer aan. Bovendien haal je ook je voordeel uit premies voor buitengevelisolatie. Ontdek er meer over in de premiewijzer.

Kan crepi op elk type muur worden aangebracht?

Een gevelisolatiesysteem gecombineerd met sierpleister kan op bijna alle types gebouwen geplaatst worden. Dit zowel als isolatie voor nieuwbouw of als na-isolatie voor een renovatie. De systemen kunnen worden toegepast op stenen ondergronden maar net zo goed op houtskeletbouwwoningen. Wil je enkel een crepi aanbrengen dan moet de ondergrond hiervoor geschikt zijn. Vraag advies aan je gevelexpert in de buurt.

Hoe moet je een sierpleister reinigen of schoon houden?

Een sierpleister kan gerust tegen stootje maar van tijd tot tijd heeft het een onderhoud nodig. Veranderende weersomstandigheden en vervuiling kunnen de uitstraling van je buitenmuren geleidelijk aantasten. Gelukkig kun je dit aanpakken met een goed onderhoud. Ontdek alle schoonmaaktips. Goed om te weten: je kunt je gevel ook met een hydrofuge laten impregneren. Dit vochtwerend middel beschermt de gevel en vertraagt de vorming van groenaanslag aanzienlijk.

Kun je voorwerpen en constructies bevestigen op crepi?

Lichte voorwerpen zoals naamplaatjes of huisnummers kunnen rechtstreeks op het pleisterwerk bevestigd worden. Daarvoor gebruik je een duurzame, oplosmiddelvrije kit. Wil je een zwaarder voorwerp zoals een lamp of zonwering op de gevel aanbrengen? Dan zijn er speciale bevestigingen nodig. Dit voorzie je best al in de ontwerpfase. Een gevelexpert in je buurt geeft je graag meer uitleg.

Wat als je crepi beschadigd is?

Is je crepi beschadigd? Laat dit dan controleren door een gevelexpert in je buurt. Die zal de oorzaak achterhalen en de gepaste oplossing voorstellen om je gevel te herstellen.

Heb je interesse om je woning energetisch en esthetisch te verbeteren met een sierpleister of een andere gevelafwerking? Doe inspiratie op in de infobrochure of neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt.