Gevelverf StoColor Photosan, een slimme oplossing voor schone lucht

03/09/2020

De lucht in onze omgeving raakt steeds meer vervuild door schadelijke stoffen en fijn stof. Bedrijven denken mee na over slimme oplossingen. Bij gevelspecialist Sto spotten we een interessante innovatie. Hun gevelverf StoColor Photosan dringt de vorming van fijn stof terug en vermindert stickstofoxiden en ozon.

De gevelverf die luchtverontreiniging aanpakt

Een gevelverf die de concentraties stikstofoxide en ozon in de lucht vermindert? Die bestaat weldegelijk. De oppervlakte-actieve gevelverf StoColor Photosan dringt de milieuverontreiniging terug en vermindert duidelijk de concentraties fijn stof. Dit is mogelijk dankzij de gepatenteerde VLC (Visible Light Catalyst) Technology. Die zorgt voor minder fijn stof en garandeert een constante vermindering van schadelijke stoffen. Maak kennis met StoColor Photosan.

StoColor Photosan neutraliseert schadelijke stoffen

In steden is autoverkeer verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Te veel broeikasgassen zorgen voor luchtvervuiling en tasten onze gezondheid aan. StoColor Photosan doet actief iets tegen milieuverontreiniging. Ter illustratie: een 250 m2 groot gevelvlak dat met StoColor Photosan geverfd is, neutraliseert schadelijke stoffen van ongeveer 24.600 km uitstoot van een Euro-6 dieselmotor.

Hoe werkt StoColor Photosan?

  1. Auto’s stoten stikstofoxiden uit. Die komen via de uitlaatgassen in het milieu terecht.
  2. De stikstofoxiden zetten zich af op het fotokatalytische geveloppervlak van StoColor Photosan.
  3. Onder invloed van licht wordt zuurstof op de fotokatalystor geactiveerd en worden de stikstofoxiden tot nitraat omgezet, zelfs bij diffuse lichtomstandigheden.
  4. Nitraat lost op in water en wordt door de regen van het oppervlak weggespoeld.

Bewezen werking

De werking van StoColor Photosan is bij een praktijktest en door een onafhankelijk instituut bevestigd. De gevelverf StoColor Photosan heeft een lange levensduur, een hoge weerstand tegen vervuiling en een hoge UV-weerstand. Je investeert één keer om schadelijke stoffen permanent te verminderen.

Sto iQ: de gevelverfgeneratie van de toekomst

Sto is dé specialist in gevelrenovatie- en isolatie. In hun afdeling ‘Onderzoek en ontwikkeling’ draait de innovatiemotor altijd op volle toeren. StoColor Photosan maakt deel uit van het aanbod Sto iQ - Intelligent Technology, de gevelverfgeneratie van de toekomst. Die intelligente verven zijn voorzien van verschillende technologieën en bieden gebruiksvoordelen die conventionele verven niet kunnen bieden. Download het productoverzicht.

Laat je adviseren door een Sto-gevelexpert

Wil je je gevels verwennen met een nieuwe verflaag? Dan vind je in het gamma gevelverven van Sto de juiste dekkende verf. Ook als je voor een volledig andere look wil gaan. Dankzij de speciale eigenschappen van deze gevelverven blijft het resultaat nog langer mooi. Vul dit formulier in en een Sto-gevelexpert neemt contact met je op met vrijblijvend advies.

Graag meer info over de unieke gevelverf StoColor Photosan? Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Download de brochure en ontdek een volledig overzicht van de Sto-gevelverven.
 

In samenwerking met Sto nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.