Gevel schilderen: hierop moet je letten

05/03/2023

Kriebelt het om je gevel op te frissen en een nieuw kleurtje te geven? Met een nieuwe verflaag ziet je woning er weer stralend uit. Bovendien beschermt het je gevel ook voor lange tijd. We polsten bij Sto, expert in gevelsystemen, naar de belangrijkste aandachtspunten. Ontdek ze snel, voordat je met je verfrol aan de slag gaat.

Wanneer is het tijd voor een verflaag?

Iedere dag weer hebben gevels te maken met veranderende weersomstandigheden. Regen, wind, hagel, sneeuw en de zon natuurlijk. Is jouw sierpleister vuil of verkleurd? Met een gevelverf geef je je gevel een nieuwe frisse look. Verf heeft niet enkel een decoratieve functie, maar beschermt je gevel ook. Wist je dat er een gevelverf met zelfreinigend effect bestaat: StoColor Lotusan® G? Daarmee blijft je gevel langer schoon en mooi.  

Ontdek de kwalitatieve gevelverven van Sto en laat je adviseren.

1. Gevel in baksteen verven

Er bestaan verschillende technieken om een bakstenen gevel te verven. Kaleien bijvoorbeeld, zorgt voor een rustieke look. Met een blokborstel wordt een gevulde verf of fijne mortel aangebracht. Het geeft een mooie dekking en is de ideale oplossing als je oude bakstenen of oneffenheden wil camoufleren. Wil je liever een strakke look voor je bakstenen gevel? Dan kan je je muur laten bepleisteren. Daarbij heb je keuze tussen een grove of fijne korrel. Na enkele jaren kan je je gevel schilderen in een nieuw kleurtje.

2. Gevel in sierpleister verven

Door de sierpleister te schilderen, geef je je woning snel en goedkoop een frisse uitstraling. De bijkomende verflagen vullen de structuur van het pleistervlak lichtjes uit, waardoor vuildeeltjes zich minder gemakkelijk kunnen hechten. Daarnaast beschermt de verf de muren tegen regen en andere weersinvloeden.

Vraag je gevelverf brochure aan en ontdek hoe je aan de slag gaat, of schakel een ervaren Sto-vakman in.

Welke gevelverf heb je nodig?

Welke gevelverf je nodig hebt, hangt in de eerste plaats af van de ondergrond (sierpleister of baksteen) en de staat van je gevel. Daarnaast is het vooral een esthetische keuze. Ga je voor een klassieke gevelverf, een met bijkomende gebruiksvoordelen of een decoratieve kalei-afwerking? We zetten de drie soorten op een rijtje.

  • Acrylaatverf StoColor Crylan: Dit type verf is duurzaam, slijtvast en kleurstabiel. Met acrylaatverf geef je je buitenmuur een beschermlaag tegen regen. De verf is ook waterdampdoorlatend.
  • Intelligente gevelverven: IQ of intelligente gevelverven bieden extra gebruiksvoordelen. Zo heeft StoColor Lotusan® G een natuurlijk zelfreinigend effect. Dankzij het waterafstotende oppervlak zorgt die gevelverf ervoor dat vuil-, stof- en roetdeeltjes zich niet kunnen hechten en ze door de regen worden weggespoeld. Zo blijft de gevel langer schoon én mooi.
  • Kaleisystemen: Er bestaan verschillende kaleisystemen. Elk type heeft specifieke eigenschappen. Zo zorgt het kaleisysteem Intense voor een robuuste en slijtvaste laag en High End voor een langdurig propere gevel dankzij het zelfreinigende lotuseffect. Wist je dat de verven in de StoShop voor jou worden ingekleurd?

Denk eraan: bij het verven van je gevel komt heel wat kijken. Om zeker te zijn van een perfect resultaat, laat je deze klus best over aan een Sto-vakman. Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

Toch liever zelf aan de slag? Bezoek dan een StoShop voor advies en de nodige producten. Ontdek hier de StoShop in je buurt en maak je afspraak.

In samenwerking met Sto nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.