Gevel renoveren: kies ik voor sierpleister of steenstrips?

Gepubliceerd op

Wil je de verouderde gevels van je woning opknappen? Of de gevels van je nieuwe woning een afwerking met hedendaagse uitstraling geven? Dat kan door ze te bekleden met sierpleister (ook wel crepi) of steenstrips. Maar wat is de beste keuze voor jou? We helpen je graag de knoop doorhakken. Met een gevelsysteem van Sto isoleer je je gevels in één moeite. Goed voor je comfort, het milieu en je energiefactuur. Een Sto-gevelexpert klaart de klus voor jou.

Kies meteen ook voor gevelisolatie

Je gevel bekleden kan zowel met steenstrips (dunne schijven baksteen) als sierpleister (crepi). Daarmee geef je je gevels precies de nieuwe uitstraling die je wil. Maar er is meer. Steenstrips en sierpleister vormen beide een ideale, dunne afwerkingslaag voor buitengevelisolatie.

Als je je gevels gaat renoveren, waarom ze niet in één moeite isoleren? Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 25% van de warmte in huis verloren via de muren. Maar door gevelisolatie te plaatsen blijft de warmte veel beter binnen. Je wooncomfort verhoogt, terwijl je bespaart op je energiefactuur. Bovendien is je woning met gevelisolatie meer waard op de huizenmarkt.

Hoe werkt het? Met een gevelsysteem van Sto renoveer en isoleer je je gevels tegelijk. Je gevels worden ingepakt met een isolerende jas (het gevelsysteem) en afgewerkt met een gevelafwerking naar keuze. Ontdek in de premiewijzer welke premies je kunt krijgen en vraag je gratis infobrochure aan.

Je gevel afwerken: sierpleister, steenstrips of een combinatie?

Welke gevelafwerking past het best bij jouw woning: sierpleister (crepi), steenstrips of een combinatie? Beide dunne gevelafwerkingen beschermen je woning doeltreffend tegen vocht en vorst. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Met onderstaande tips maak je vlot de juiste keuze voor jouw project. Vervolgens neem je contact op met een Sto-gevelexpert voor advies op maat en een vrijblijvende offerte.

1. StoBrick-steenstrippen voor een robuuste baksteenlook

Fan van de stoere look van baksteen? Met StoBrick-steenstrippen krijg je de authentieke look van een bakstenen gevel. Deze keramische bakstenen van ongeveer 2 cm dik lijmt men op een gevelisolatiesysteem uit geëxpandeerd polystyreen, ook wel EPS, zodat je met je woning probleemloos de huidige isolatienormen kunt behalen. Het resultaat is niet te onderscheiden van echt metselwerk. Ontdek een inspirerend project met steenstrips.

Tal van keuzemogelijkheden

Het StoBrick-assortiment bestaat uit baksteenstrippen in allerlei kleuren, maten en vormen.

 • Een strakke en vlakke look bekom je met stenen uit het StoBrick Glad Uni-assortiment.
 • Voor een licht ruwe en gestructureerde uitstraling bekijk je het StoBrick Glad Bont-gamma.
 • Een glad, licht reliëf krijg je met StoBrick Glanzend-steenstrippen.
 • Het effect van ruw zand vind je terug in de stenen van het StoBrick Zandig-assortiment.
 • Voor een onregelmatig en gegroefd effect kies je StoBrick Poreus-steenstrippen.
 • Een onregelmatig en onvoorspelbaar reliëf bekom je met het StoBrick Gekerfd-assortiment.

Met meer dan 40 verschillende steenstrippen in formaten tot 440 mm lang, kun je met StoBrick-steenstrips alle kanten uit. Benieuwd naar een creatief ontwerp voor je gevel? Bekijk diverse looks met steenstrips.

Wanneer kiezen voor StoBrick-steenstrips?

 • De authentieke look van een gemetselde gevel
 • Compact en ruimtebesparend systeem
 • Geen extra fundering of ondersteuning nodig (voordeel t.o.v. volle stenen)
 • Onderhoudsarme gevelbekleding
 • Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
 • Valt duurder uit dan sierpleister

2. Sierpleister (crepi) voor een eigentijdse uitstraling

Hou je van een strakke, moderne gevel? Sierpleister is een mengsel op basis van organische bindmiddelen waarmee je je gevel kunt bepleisteren. Een gevelisolatiesysteem gecombineerd met sierpleister kan op bijna alle types gebouwen geplaatst worden. Zowel als isolatie voor nieuwbouw als na-isolatie voor een renovatie. De systemen zijn geschikt voor gebruik op stenen ondergronden, maar ook voor houtskeletbouwwoningen. Ontdek inspirerende projecten met steenstrips.

Creatieve mogelijkheden te over

Sierpleister biedt diverse ontwerpmogelijkheden. Naast het klassieke strakke wit, zijn er tal van andere kleuren en korrelgroottes mogelijk. Bovendien kun je pleister op verschillende manieren aanbrengen. Zo geef je je woning de unieke look die jij wil. Of je nu fan bent van een klassieke korrelpleister, een moderne gevel met glitters of een betonlook. Bekijk diverse looks met sierpleister.

Wanneer kiezen voor sierpleister?

 • Moderne, strakke uitstraling
 • Talrijke ontwerpmogelijkheden
 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Dunst mogelijke gevelafwerking
 • Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
 • Kun je nadien makkelijk overschilderen

Makkelijk in onderhoud

Sierpleister kan gerust tegen stootje, maar van tijd tot tijd heeft het een onderhoud nodig. Veranderende weersomstandigheden en vervuiling kunnen de uitstraling van je buitenmuren geleidelijk aantasten. Gelukkig kun je dit makkelijk aanpakken met een goede onderhoudsbeurt.

Goed om te weten: gevelpleister met Sto Lotus-Effect® technology heeft een zelfreinigend effect, waardoor je gevel langer mooi blijft. Je kunt de sierpleistergevel schilderen met Lotusan voor een gevel met zelfreinigend effect.

3. Combinatie van sierpleister en steenstrips

Wil je sierpleister combineren met baksteenstrips? Ook dat kan bij Sto. Door beide afwerkingen te combineren, krijg je een boeiend en eigentijds gevelontwerp. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw gevel, en welk kostenplaatje mag je verwachten? Een Sto-gevelexpert adviseert je graag.

Wil je je gevel laten renoveren, en misschien ook isoleren? Neem dan contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Een Sto-gevelexpert is vertrouwd met diverse soorten afwerkingen, en past ze toe met oog voor detail. In geen tijd geniet je van stralende gevels. Kies je voor een gevelisolatiesysteem van Sto, dan profiteer je bijkomend van interessante isolatievoordelen zoals extra wooncomfort en een besparing op je energiefactuur. Vraag hier je gratis offerte aan.