Gevel reinigen of gevel schilderen: stoom je gevels klaar voor de zomer

Gepubliceerd op 14 April 2021

De zonnige dagen komen eraan. Dan willen we met z’n allen genieten in onze tuin. Misschien stoom je alvast je terras klaar, zodat je straks een echt vakantiegevoel krijgt. Een prima plan, maar denk eraan: ook je gevels dragen bij tot het totaalplaatje en je woonbeleving. Gun ze nu een opfrisbeurt of een nieuw kleurtje en pronk straks met een picture-perfect resultaat. 

Fris je gevels op voor een volmaakt vakantiegevoel

De kans zit erin dat we ook dit jaar een warme zomer krijgen. Als je nu al je huis aanpakt, geniet je straks dubbel zoveel van je thuisvakantie. Niet alleen je tuin en terras verdienen je aandacht. Dit hét moment om wat te doen aan je vuil of grauw geworden buitenmuren. Zo kun je straks vanuit je terrasstoel uitkijken op stralende gevels. Als je kiest voor kwalitatieve producten, geniet je nog jaren na van het resultaat. Vraag je gratis onderhoudsbrochure aan en leer hoe je aan de slag gaat. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Ontdek dan hier hoe je een gevelexpert inschakelt.

Hoe vuile gevels schoonmaken?

Zien je gevels er vuil uit? Gevelvervuiling kan heel wat oorzaken hebben. Denk aan atmosferische vervuiling zoals uitlaatgassen, of de groei van biologische organismen als algen en mossen. Dit soort vervuilingen kun je makkelijk de baas door je gevels te reinigen. Bij Sto vind je onderhoudsproducten die speciaal werden ontwikkeld voor een efficiënte en duurzame reiniging van je gevels. Je kunt ze aankopen via een Sto-gevelexpert in je buurt. Interesse? Vul dit formulier in en een Sto-gevelexpert zal je adviseren.

Je gevel reinigen: een handig stappenplan

Als je gevel vuil is geworden door regen, wind of uitlaatgassen, gebruik je best Sto-Multicleaner. Dat is een biologisch afbreekbare universele reiniger voor het verwijderen van atmosferische vervuiling van je gevel. Je kunt deze reiniger aankopen via je Sto-gevelexpert. Met Sto-Multicleaner maak je je crepi gevel schoon in 5 stappen:

  1. Controleer eventuele kitvoegen en afdichtingen rond ramen en deuren.
  2. Vervang versleten kitvoegen.
  3. Verwijder licht vuil. Daarvoor gebruik je een zachte borstel en lauw water (max 40°C), waaraan je een mild schoonmaakmiddel hebt toegevoegd. Voor grotere oppervlakken kun je een hogedrukreiniger gebruiken. Spuit van beneden naar boven met matige druk (max. 30 bar) op een afstand van ongeveer 40 cm en onder een hoek van ongeveer 40 graden.
  4. Breng Sto-Multicleaner aan op je gevel met behulp van een watersproeier en laat ca. 5 minuten inwerken. Bij ernstige vervuiling borstel je het oppervlak zacht af.
  5. Spoel na met helder water (geen hoge druk) tot je gevel proper is.

Hulp nodig bij je klus, of laat je het reinigen van je gevels liever over aan een expert? Neem contact op met een Sto-gevelexpert.

Reken af met mos en algen

Ontsieren mos en algen je gevel? Door Sto-Fungex tegen de gevel te vernevelen, kun je de meeste algen en schimmels eenvoudig verwijderen. Ontdek in de gratis onderhoudsbrochure hoe je Sto-Fungex correct aanbrengt. Gaat het echter om grote vlekken, of een terugkerend probleem? Dan verwijder je de aanslag best niet zelf. Neem dan contact op met een Sto-gevelexpert om schade tijdens het schoonmaken te voorkomen.

Gun je gevel een nieuw kleurtje

Wil je nog een stapje verder gaan en je gevel een nieuw kleurtje geven? Een goed idee! Een eenvoudig likje verf zet je woning weer helemaal in het nieuw. Bovendien wordt je woning met opgefriste gevels hoger ingeschat. Maar er is meer. Een nieuwe verflaag heeft niet alleen een esthetisch effect, ze beschermt je gevels ook voor lange tijd. Als je voor kwaliteitsverf gaat, geniet je jaren van een onberispelijk resultaat. De dampdoorlatende gevelverven van Sto bieden waardevolle gebruiksvoordelen die gewone gevelverven niet bezitten, zoals extra bescherming, lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid. In het gamma intelligente gevelverven van Sto vind je bijvoorbeeld:

  • StoColor Lotusan® G: deze gevelverf heeft een natuurlijk zelfreinigingseffect voor een langdurig propere gevel. Het vuil spoelt samen met de regen van de gevel en beschermt zo tegen de aanhechting van vuil-, stof- en roetdeeltjes.
  • StoColor Dryonic® G: deze gevelverf zorgt ervoor dat je gevel snel droogt na regen, nevel of dauw. Dit vertraagt de vorming van groenaanslag aanzienlijk.
  • StoColor Photosan®: deze gevelverf dringt de vorming van fijn stof terug en vermindert stikstofoxiden en ozon.

Hoe krijg ik mijn vuile gevel weer schoon? Welke gevelverf heb ik nodig? Welke tint kiezen uit de meer dan 800 kleuren gevelverf? Neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij is uitstekend geplaatst om jou te adviseren. Bovendien gaat hij aan de slag met de onderhoudsproducten en intelligente gevelverven van Sto. Zo ben je telkens zeker van een vakkundig resultaat tot in de puntjes.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan