Verticale aluminium gevelbekleding

Verticale gevelbekleding zorgt voor een nieuwe dimensie in de strakke en pure look waar heel wat (ver)bouwers naar op zoek zijn. Renson had met de Linius lamellen al een horizontale aluminium gevelbekleding in het assortiment, maar met de verschillende types – onderling combineerbare – verticale lamellen en bijbehorende invullingen, creëert het een eindeloos aantal extra mogelijkheden voor vernieuwende ontwerpen in het straatbeeld.

Voor welke gevelbekleding je ook kiest, de profielen klikken snel en secuur op de universele horizontale dragers. Dat maakt de mogelijkheden voor een persoonlijke invulling eindeloos: je hebt niet alleen de keuze tussen diverse types lamellen ‘Block’ en ‘Even’ – die je trouwens ook onderling kan combineren – maar daarnaast kan je naar eigen wens ook afwerken met verschillende invullingen zoals LED-strips, houten of aluminium invullingen.

‘Block’: klassieke look voor verticale wandbekleding

Strak en klassiek, het gaat perfect hand in hand. Zo bewijzen toch deze Block-lamellen die dankzij het gebruik van individuele profielen flexibel in breedte te gebruiken zijn. De blokmodules kunnen namelijk zodanig geordend worden dat bepaalde tussenruimtes minder breed zijn en andere net breder lijken. Ook qua diepte van de tussenruimte of de hoogte van de blokken is het mogelijk om een uiteenlopend patroon te creëren.

De Block-lamellen kunnen bovendien ‘gepimpt’ worden met invullingen met LED-, hout- en aluminium modules, waarvan vrij te bepalen valt waar die tussen de lamellen vast te klikken. De LED-modules zijn verkrijgbaar in 4 lengtes: 300, 600, 900 en 1200 mm en kunnen – net als de houten invullingen – dienen om een gevel naar wens te personaliseren.

‘Even’: verticale belijning, minimalistisch uitgevoerd

Deze lamellen zijn er voor wie eerder te vinden is voor een minimalistische uitvoering van een gevel met aluminium bekleding. Ook hier is de invulling met LED-verlichting, hout en aluminium mogelijk. Dankzij dezelfde breedte en diepte van die invulmodules kunnen die in oneindig veel configuraties in de lamellenwand geïntegreerd worden. Met de houten invullingen kan je zelfs een huisnummer vormen. De LED-modules zijn ook hier verkrijgbaar in 4 lengtes (300, 600, 900 en 1200 mm).

Door de hoge graad van afwerking komt zowel de ‘Block’ als ‘Even’ aluminium gevelbekleding niet enkel in aanmerking voor buitengevels maar is die net zo geschikt voor het bekleden van binnenwanden. Zo wordt het dus mogelijk om ‘binnen’ en ‘buiten’ via de gevelbekleding naadloos in elkaar te laten over gaan. Voor een uniforme gevel zonder onderbrekingen kunnen ook garagepoorten en deuren met dezelfde gevelbekleding afgewerkt worden zodat die amper nog opvallen in het geheel.

 

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Krijg een antwoord op je zonweringvragen

Het is vaak puffen tijdens de warme zomerdagen. Zonwering komt daarom goed van pas.

Verleng je zomer met een terrasoverkapping

De tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En als het zonnetje schijnt, lijkt die tijd nog sneller t

Zonwering aan de binnen- of buitenkant plaatsen?

Wil je voorkomen dat je woning een sauna wordt tijdens de volgende hittegolf?

Buitenzonwering en nachtkoeling: eerste hulp bij een hittegolf

Het is weer zover: puffen en blazen bij tropische temperaturen.

GRATIS Nieuwsbrief