GLOW!

Gepubliceerd op 10 February 2014

Op vandaag heeft de bouwheer een vrij ruime keuze aan gevelsystemen. Maar meestal zijn deze nogal technisch van insteek. Om deze lacune op te vullen, brachten Recticel Insulation, toonaangevend in isolatie, en Willco Products, specialist in sierpleisters, GLOW op de markt. GLOW bestaat uit een sierbepleistering die wordt aangebracht op een PU isolatieplaat met blijvende hoge isolatiewaarde, waarbij zowel esthetiek als energiezuinigheid maximaal aan bod komen.

Optimaal isolerend

De bepleistering wordt aangebracht op een speciaal ontwikkelde PU isolatieplaat van Recticel Insulation. Door de op elkaar afgestemde eigenschappen van zowel plaat als pleister, zijn de makers erin geslaagd om sterke thermische prestaties neer te zetten. Het systeem beschikt daarmee over een puike isolatiewaarde (?D van 0,026 W/mK) voor diktes van 50 tot 120 mm. Hierdoor zijn voor eenzelfde resultaat minder dikke muren vereist dan met een klassieke gevel. GLOW kan zowel aangewend worden bij nieuwbouw als bij een renovatie met na-isolatie van een bestaande gevel.

Voor de vakman en architect

GLOW werd speciaal ontwikkeld voor de bouwprofessional en wordt aangebracht als een traditionele sierpleister. Daarbij zijn geen speciale technieken of extra gereedschappen vereist. Ook de architect komt volop aan zijn trekken met GLOW. Zijn creativiteit wordt helemaal ondersteund door de vele afwerkingen, kleuren en structuren die GLOW geschikt maken voor elk type van architectuurstijl.

Doorgedreven research

GLOW kon enkel tot stand komen dankzij de jarenlange expertise van beide bedrijven. Er werden dan ook vooraf heel wat testen en proeven uitgevoerd om tot een optimaal resultaat te komen. Recticel Insulation ontwikkelde hiervoor een nieuwe PU isolatieplaat die qua eigenschappen zoals dikte, afwerking en samenstelling speciaal werd afgestemd op de Willco sierpleisters. Met als resultaat een 100% duurzame en betrouwbare adhesie van de pleister op de plaat. Dit alles vertaalt zich in de garanties die op de GLOW superisolerende sierbepleistering worden gegeven: 10 jaar waarborg op de producten en op de uitvoering én een isolatiecertificaat voor de bouwheer.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan