Isolatie en steenstrips: totaaloplossing

In één beweging je gevel isoleren en een volledig nieuwe look creëren? Dat kan! Bouwers en verbouwers worden op hun wenken bediend met een pasklare oplossing voor nieuwbouw en renovatie. Zo een kant-en-klaar totaalsysteem bestaat uit isolatie en steenstrips. En weet je wat? Het kan in een mum van tijd zowel door een doe-het-zelver als door een vakman worden geplaatst.

De isolatieplaten zijn voorzien van een tand- en groefsysteem en een sponning links en rechts. Ze hebben een lambdawaarde van 0,035 W/mK of 0,027 W/mK en garanderen een perfecte isolatie zonder koudebruggen. Het isolatiemateriaal is vervaardigd van XPS of geëxtrudeerd polystyreen. Dit is zeer waterbestendig en kan op of onder het maaiveld worden geplaatst. De isolatieplaten zijn 20 tot 200 millimeter dik en verkrijgbaar met of zonder voorgevormde voeglijnen.

Een all-in-one systeem kun je op vrijwel elke ondergrond toepassen en het levert je een voortreffelijk geïsoleerde woning op. Bij nieuwbouw realiseer je met dit systeem dunnere buitenmuren omdat de steenstrips slechts twee centimeter dik zijn. Vermits een spouw bij deze toepassing overbodig is, creëer je extra binnenruimte of meer plaats om te isoleren. Nog een voordeel: je fundering moet niet grenzen tot aan de buitenzijde van de muur. Dat scheelt in de kosten en is goed voor je portemonnee! Weet ook dat houtskelet- en containerbouw in aanmerking komen voor isolatie met steenstrips. Mits de nodige aanpassingen ben je bij dit type van woningen zeker van een optimale hechting van de isolatie.

Benieuwd naar enkele concrete realisaties? Klik hier

Sinds de nieuwe energierichtlijn van de Vlaamse Overheid moeten bestaande woningen een tandje bijsteken om energiezuiniger te worden. Steenstrips op isolatieplaten komen daaraan tegemoet. Elk detail in de gevel – zoals bogen boven deuren en overkappingen – kan worden bekleed. Zelfs als je woonhuis een allegaartje is van verschillende bouwmaterialen, biedt isolatie met steenstrips soelaas.

Voor de steen- en hoeksteenstrips heb je de keuze uit elke mogelijke stijl en kleurtinten. Zo kun je op architecturaal vlak alle kanten op. Een traditionele voeg of liever een voegloos effect? Beide opties zijn mogelijk. De strips worden gezaagd uit een volle steen. Zo haal je de kwaliteit van een traditionele baksteen in huis, inclusief een CE- en/of BENOR-certificering. Vergeet ten slotte niet te checken of het plaatsen van gevelisolatie je recht geeft op een premie of op het verlaagde btw-tarief (klik hier voor alle info). Want daar heb je alle baat bij!

Een all-in-one gevelisolatie zelf plaatsen? Bekijk hier de plaatsingsvideo

In samenwerking met Nelissen Steenfabrieken

Meer nieuws van Nelissen Steenfabrieken

Batibouw 2018 - Vindt u een steen voor elke stijl

Kom naar Batibouw 2018 in Brussels Expo en bezoek hal 5, stand 511 van Nelissen Steenfabrieken.

Binnenmuren die hun steentje bijdragen

Rode keramische snelbouwstenen staan bekend om hun goede thermische en akoestische eigenschappen,

Gevelstenen, de blikvanger van je woning

De gevel van een woning is een eyecatcher.

GRATIS Nieuwsbrief