Gevelisolatie: wat is de terugverdientijd van buitenmuurisolatie?

Gepubliceerd op 13 November 2020

Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis verloren via de muren. Zonde, niet? Door je buitenmuren te isoleren houd je de warmte binnen, waardoor je energiekosten dalen. Hello energiebesparing! Maar hoelang duurt het voor je je investering hebt terugverdiend? 

Je dak isoleren volstaat niet

Hoe goed is jouw woning geïsoleerd? Ga je bouwen, dan is isoleren verplicht. Maar ook bij renovatieprojecten is het een absolute aanrader. Met een goed geïsoleerd huis geniet je het hele jaar door van een aangenaam leefklimaat. Bovendien bespaar je op je energiefactuur, elke maand opnieuw. Je rekent af met vochtproblemen en de waarde van je woning stijgt. Je dak is toch geïsoleerd, zeg je? Prima, maar voor een goed resultaat moet je ook je gevels aanpakken. Die vormen immers de tweede grootste oorzaak van warmteverlies in de woning. Ontdek hoe je efficiënt je gevels isoleert en vraag je infobrochure aan.

Gevelisolatie: een isolerende jas met look naar keuze

Je gevels isoleren kan op diverse manieren, maar je buitenmuren isoleren is bouwfysisch de beste oplossing. Je vermijdt koudebruggen, je verliest geen bewoonbare oppervlakte en je kan tijdens de werken in de woning blijven wonen. Bovendien kan je van de gelegenheid gebruikmaken om je gevels een nieuwe look te geven. Hoe werkt het? Een gevelexpert brengt een isolerende laag aan op je buitenmuren. Daarna bekleedt hij je gevels met bijvoorbeeld crepi (ook wel sierpleister) of baksteenstrips. Vanaf dan bespaar je iedere maand opnieuw op je energiefactuur. Bereken hier hoeveel jij kan besparen met gevelisolatie.

Factoren die de terugverdientijd beïnvloeden

Gevelisolatie verdien je dus op termijn terug via een besparing op je energiefactuur. Maar na welke termijn is je gevelsysteem precies terugverdiend? De terugverdientijd van gevelisolatie hangt af van diverse factoren. De belangrijkste zijn het type isolatiemateriaal, de dikte van het isolatiemateriaal, de algemene isolatiewaarde van de woning en het feit of je een premie of subsidie krijgt of niet. Benieuwd of jij een premie kan krijgen? Vraag je gratis premiewijzer aan en ontdek voor welke premies jij in aanmerking komt.

De gemiddelde terugverdientijd van buitenmuurisolatie

Na hoeveel jaar is buitenmuurisolatie terugverdiend? Gemiddeld mag je rekenen op een terugverdientijd tussen 9 en 14 jaar. Lijkt dit jou lang, besef dan dat de besparing op je energiefactuur (gemiddeld zo’n 25%) blijft doorlopen. Bovendien wordt je woning met gevelisolatie hoger ingeschat dan zonder gevelisolatie. Je creëert dus financiële meerwaarde. Tel daarbij het extra wooncomfort en je beseft dat buitenmuurisolatie een interessante investering is. De precieze terugverdientijd van buitenmuurisolatie verschilt van situatie tot situatie. Benieuwd naar een inschatting op maat? Neem vrijblijvend contact op met een gevelexpert in je buurt voor meer info.

Schakel een expert in en pak je premie

De overheid, je netbeheerder en soms ook je gemeente kennen isolatiepremies toe. Door je premie te pakken, verkort je de terugverdientijd van je gevelisolatie. Om in aanmerking te komen voor zo’n premie, moet je de isolatie van je muren wel uitbesteden aan een professioneel isolatiebedrijf. Zo ben je meteen zeker van een vakkundig resultaat. Interesse? Vraag dan hier je offerte aan, volledig vrijblijvend.

Overweeg je om je buitenmuren te isoleren? De terugverdientijd hangt af van situatie tot situatie, maar bedraagt gemiddeld tussen de 9 en 14 jaar. Besteed je de werken uit aan een professionele firma, dan kan je een premie aanvragen. Daarmee verkort je de terugverdientijd en wordt je investering nog interessanter. Neem contact op met een gevelexpert in je buurt voor advies en een offerte.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan