Pvc-gevelbekleding: wanneer gun jij je gevels een make-over?

Gepubliceerd op

Je hebt je woning gerenoveerd, maar nu vallen de gevels uit de toon. Geen nood, want met pvc-gevelbekleding geef je je gevels snel een frisse look. Ontdek alle voordelen van dit type gevelafwerking en leer meer over de mogelijkheden. 

Uitgebreide keuzemogelijkheden voor een passende look

De look van je gevels bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Idealiter sluit de afwerking van je gevels aan bij de stijl van je woning en je smaakvoorkeuren. Geen probleem, want Standaard pvc-gevelbekleding is beschikbaar in 9 stijlvolle, matte kleuren (met of zonder houtnerfstructuur). Binnen het gamma Premium pvc-gevelbekleding zijn er pas echt opties te over. Je kiest uit diverse coatings (steengrijs, wijnrood, sepiabruin …), natuurlijke houtstructuren, geverfde houtstructuren, metallic looks (pyriet, brons, zilver) en gladde folies (licht ivoor glad, grafietzwart glad, antracietgrijs glad). Benieuwd? Bekijk de mogelijke afwerkingen en vraag meteen je gratis staal aan.

Vind de perfecte match met je ramen

Misschien vind je het moeilijk om te beoordelen of een bepaalde look bij je woning past. Door gratis stalen van je favoriete kleuren aan te vragen, kun je beter vergelijken. Ook kun je de kleur eens naast je ramen leggen om te ontdekken of de kleuren samengaan. Kom je er niet uit? Neem dan een foto van je woning en bezoek een verdeler van gevelbekleding in je buurt. Hij helpt je graag bij je keuze. Goed om te weten: als je ramen van Deceuninck hebt, kun je kiezen voor pvc-gevelbekledingsprofielen in dezelfde tint als je ramen. Klasse!

Een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze

De creatieve mogelijkheden die je hebt met pvc, komen met diverse praktische voordelen. Pvc is bestand tegen weer en wind, rot niet en is niet onderhevig aan corrosie. Op die manier geniet je jaar in jaar uit van je mooie gevels. Tegelijk bespaar je omdat je geen gevelverf of dure onderhoudsproducten moet aankopen. Misschien vind je het ook belangrijk dat je keuze ecologisch verantwoord is. Bij Deceuninck zijn alle pvc-oplossingen volledig recycleerbaar. Deze firma verwerkt 100% van zijn gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. Zo dragen ze hun steentje bij aan een circulaire economie, waarbij duurzaam wordt omgesprongen met grondstoffen, materialen en hulpbronnen.

Pvc-gevelplanken: eenvoudig te combineren met isolatie

Als je bouwt of renoveert, is isolatie sowieso een aandachtspunt wegens de strenge EPB-normen (energieprestatieregelgeving). Indien je je gevels een nieuw kleedje wil geven, moet dat dus compatibel zijn met je isolatieplannen. Gevelbekleding en gevelisolatie gaan gelukkig prima samen, zeker als je gaat voor pvc-gevelbekleding. Pvc-gevelplanken zijn uiterst dun, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met diverse types isolatie en allerlei isolatiediktes. Op die manier worden warmteverliezen langs de gevel praktisch tot nul herleid. Graag meer info over deze veelzijdige gevelbekleding? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan en vind een verdeler in je buurt.

Pvc-gevelbekleding is makkelijk te plaatsen

Op zoek naar gevelbekleding die zelf kunt plaatsen? Pvc-gevelplanken zijn eenvoudig te plaatsen dankzij het tand- en groefsysteem en de onzichtbare bevestiging. Daar heb je zelfs geen speciale tools voor nodig. Door de tanden in de groeven te duwen, plaats je de planken automatisch evenwijdig. Je wil je pvc-gevelbekleding liever laten plaatsen door een ervaren vakman? Vraag dan hier je plaatsingsofferte aan.

Met pvc-gevelbekleding heb je keuze te over voor de look van je gevels. Deze duurzame gevelafwerking gaat jaren mee en is uiterst onderhoudsvriendelijk. Klaar voor een budgetvriendelijke gevel make-over? Vraag je prijsofferte aan of bezoek een verdeler in je buurt voor meer info.