Crepi, ideaal om van een oude gevel, een nieuwe te maken!

Gepubliceerd op 19 November 2014
Moderne woning in crepi
Moderne woning in crepi
Voordeur in gevel in crepi
Voordeur in gevel in crepi
Video : GLOW, een nieuw sierpleistersysteem met opmerkelijke isolatiewaarde
Video : GLOW, een nieuw sierpleistersysteem met opmerkelijke isolatiewaarde

Gevelpleister vind je in verschillende kleuren en texturen. Een pluspunt is dat het zich uitstekend leent om complexe constructieonderdelen te bekleden. Wel is gevelpleister van alle types gevelbekleding het meest onderhevig aan vervuiling. Qua soorten pleisterwerk heb je een onderscheid tussen minerale pleister op basis van cement en synthetische pleister op basis van kunstharsen.

Waar je de minerale pleister nog moet mengen met water, kan je de synthetische pleister zonder meer aanbrengen. Het voordeel van de elastischere synthetische pleister is dan ook dat je dunner kunt werken en dat hij minder vatbaar is voor scheuren en vervuiling. Bovendien is deze pleister waterafstotend, zodat je geen verschil ziet tussen een natte of droge gevel. Langs de andere kant is synthetische gevelpleister niet damp-open, zodat de muur niet kan ademen met meer risico op eventuele vochtproblemen. Natuurlijke minerale pleister, bijvoorbeeld hydraulische kalkmortel, is wel damp-open, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast is deze pleister zelfreinigend en waterkerend.

Door zijn gebruiksgemak wordt gevelpleister vaak gebruikt voor gevelrenovatie. Een frisse pleisterlaag bovenop een oude bakstenen muur zorgt onmiddellijk voor een heel andere uitstraling. Ook bij het isoleren van een woning langs de buitenzijde is gevelbepleistering een ideale afwerkingsmethode. Je brengt de gevelpleister gewoon aan op de isolatieplaat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan