Gevel schilderen? Zo krijg je 10 jaar garantie op je schilderwerken!

Gepubliceerd op 27 October 2021

Is je gevel toe aan een make-over? Door je buitenmuren te schilderen geef je ze een volledig nieuwe uitstraling. Je gevel schilderen vraagt wel wat tijd en voorbereiding. Een belangrijke tip: speel op safe en kies voor de kwaliteitsverf van BOSS paints met advies. Daarmee blijft het resultaat jaren mooi. Bij colora krijg je maar liefst 10 jaar garantie. Succes verzekerd!

Waarom je gevel schilderen?

Je krijgt maar één kans voor een goede eerste indruk, zegt het spreekwoord. Een gevel met afgebladderde verf of een vervaagde kleur is dus een no-go. Tijd om je gevel te laten stralen! Om de look van je gevel te laten aansluiten bij je interieur - en deels ook bij je persoonlijkheid - kan een laagje verf wonderen doen. Door te werken met de kwaliteitsverf van BOSS paints kan je na jaren nog trots zijn op het resultaat. Laat het dan maar regenen, stormen en hagelen, want jouw gevel blijft puntgaaf.

De hoogkwalitatieve gevelverven van BOSS paints vind je bij colora. BOSS paints biedt bovendien 10 jaar gevelgarantie. Interesse? Bezoek een colora winkel in je buurt en vraag een technisch advies aan huis om beroep te doen op deze garantie.

Tip: ontdek welke verf jij nodig hebt via de handige verfwijzer en laat je inspireren.

Krijg 10 jaar garantie op gevelverf

Van regen naar zon en weer terug … Het weer in België is heel wisselvallig. Daarom vertrouw je voor je gevelverf op BOSS paints die als Belgische verfproducent vertrouwd is met de weergrillen in ons land. BOSS paints deed jarenlang onderzoek en stak veel energie in productontwikkeling. Het resultaat: een uitgebreid assortiment van gevel- en lakverven waarmee je zowel baksteen, cement, hout als beton kan schilderen. Al deze producten werden grondig getest door vaklui. Zo kan jij met een gerust hart je gevel schilderen met kwalitatieve verf. Bekijk hier geslaagde projecten en doe ideeën op.

Genieten van de garantie? Zo werkt het!

Je gevel schilderen met garantie, hoe gaat dat in z’n werk?

 1. Bezoek een colora-winkel en maak er een afspraak met een technisch adviseur. Doe dit minimum 2 weken voor je schilderwerken starten.
 2. De technisch adviseur komt bij je langs. Hij onderzoekt de staat van buitenmuren en luistert naar jouw wensen voor het resultaat.
 3. Je gaat het verslag van het werfbezoek, met voorgeschreven verfsysteem, afhalen in jouw colora winkel.
 4. Is het verslag goedgekeurd? Is het ondertekend door zowel de klant als BOSS paints? Dan is de garantie geldig!  

Goed om te weten: voor de garantie en bijbehorende dienstverlening betaal je eenmalig 95 euro. Laat de toestand van de ondergrond het niet toe om 10 jaar lang een goede hechting te garanderen, dan is het adviesverslag volledig gratis.

Wil jij van 10 jaar garantie profiteren? Maak dan gauw je afspraak met een adviseur van colora. Dit kan in een colora winkel bij jou in de buurt of online via dit formulier.

Wat houdt de garantie in?

Colora belooft je 10 jaar een mooi resultaat na de verfwerken. Opdat jij van deze belofte kan genieten, geven ze 10 jaar garantie als je de werken met hun kwalitatieve gevelverven uitvoerde.

 • Bij onthechting van de verf wordt de totale herstelkost vergoed voor het vlak waarin de schade zich voordoet. Die herstelkost omvat de kost van de verf en de verftoebehoren. Werkuren worden niet vergoed.
 • Hoe verloopt de vergoeding? Per jaar gaat er 10% van de vergoeding af. In het eerste jaar van de garantie wordt er 100% van de totale herstelkost terugbetaald, in het tweede jaar 90%, en zo verder tot 10% in het laatste jaar. Zo komen ze tussen voor de jaren dat het verfsysteem niet deed wat er beloofd werd.

Tips voor schilderen van je gevel

Je gevel schilderen als een pro, hoe pak je dat aan? Je ontdekt het in dit handige stappenplan. We delen ook enkele tips voor een mooi resultaat:

 • De kleur van een gevel bepaal je best niet bij kunstlicht, maar buiten. Bekijk je keuze eens bij zonnig weer en bij bewolkt weer.
 • Wil je je gevel hoger doen lijken? Schilder dan de dakgoot en kroonlijst mee in de kleur van de gevelsteen, of in een tint lichter.
 • Maak eventueel een afspraak bij je thuis om het juiste technisch en kleuradvies te krijgen.
 • Pak eerst de grote gevelwerken aan vooraleer je schildert om een goede ondergrond te creëren (bv. opnieuw cementeren of arduinsteen zandstralen).
 • Uv-stralen verminderen de kleurintensiteit van je gevelverf. Houd daarom rekening met de zonnekant van je gevel. Felle kleuren plaats je best op een schaduwrijke zijde om te vermijden dat je vaak moet herschilderen.

Plannen voor het schilderen van je gevel en wil je graag profiteren van 10 jaar garantie op een mooi resultaat? Bezoek een colora winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak voor verfadvies. Zo geniet je gegarandeerd minstens 10 jaar lang van je prachtige gevel. Doen!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan