Verticaal geplaatste gevelstroken

Gepubliceerd op 19 January 2021

Gevelstroken worden bijna altijd horizontaal geplaatst, ze worden dan ofwel in elkaar geklikt of met een kleine overlap bevestigd. Maar de nieuwste trend zijn gevelstroken die verticaal geplaatst worden. Dit biedt nieuwe perspectieven. Maak kennis met de verticale Cedral-gevelstroken en vraag je gratis kleurstalen aan.  

Verticale plaatsing

De Cedral-sidings kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Je hebt altijd de keuze tussen Cedral Click (met het tand-en-groefsysteem) en Cedral Lap (met een kleine overlap). Beide mogelijkheden kunnen zowel horizontaal als verticaal toegepast worden. De verticale plaatsing laat nog een derde mogelijkheid toe: alternerend, waarbij de sidings dus afwisselend op en onder elkaar bevestigd worden.

Voordelen 

Nieuwbouw of renovatie? Met Cedral-stroken zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. De sidings zijn verkrijgbaar in een brede waaier van 22 standaardkleuren, telkens met een houtnerfstructuur (Wood) of een licht getextureerde afwerking (Smooth). Zodra ze geplaatst zijn, volstaat het om ze met een sopje af te spoelen indien nodig. Bovendien hoef je de stroken niet te (her)schilderen, aangezien ze meerdere verflagen gekregen hebben tijdens het productieproces.

Duurzaam vezelcement

De Cedral-gevelstroken zijn gemaakt van vezelcement, een hoogwaardig en duurzaam materiaal dat bestaat uit cement, water, zand, kalk en houtvezels. Dankzij de meerlagige vezelstructuur hebben de vezelcementstroken de hardheid van steen, maar zijn ze toch zo makkelijk te verwerken als hout. Een gevel met Cedral beschermt je woning tegen koude, weer en wind. Daarnaast zijn de stroken bestand tegen vele levende organismen zoals schimmels, bacteriën en ongedierte. Cedral bouwmaterialen uit vezelcement zijn onbrandbaar en hebben een uitstekende brandreactieklasse van A2-s1, d0.

Gratis kleurstaal

Via de website kan je een gratis kleurstaal aanvragen om je gekozen kleurtint eens in het daglicht te bekijken.

Op zoek naar meer informatie? Laat je inspireren door de infobrochure of neem contact op met een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan