Alternatieve gevelbekleding voor Trespa High Pressure Laminate platen

Gepubliceerd op 07 August 2020

Als je op zoek gaat naar gevelbekleding als alternatief voor houten planken, dan vind je een heleboel mogelijke opties. Gevelbekleding in HPL bijvoorbeeld. Is dit niet helemaal je ding? Maak kennis met een alternatief: duurzame gevelbekleding in houtcomposiet.

Gevelbekleding in houtcomposiet

Houtcomposiet is het resultaat van een geslaagd huwelijk tussen hout en pvc. Het materiaal verenigt de natuurlijke uitstraling en het warme gevoel van hout met de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc. Dit zorgt ervoor dat het een zeer dankbaar materiaal is voor gevelbekleding en terrasplanken. Bovendien kan het perfect gecombineerd worden met gevelisolatie. De planken kunnen horizontaal, verticaal en zowel als een open als gesloten gevelstructuur geplaatst worden.

Stijlvolle uitstraling

In tegenstelling tot HPL (zoals Trespa), dat bestaat uit een laminaat gemaakt van papierpulp en harsen, heeft gevelbekleding in houtcomposiet een natuurlijke uitstraling en textuur. Hierdoor zorgt het voor dezelfde gezellige sfeer als houten gevelbekleding.

Open gevelbekleding

Zin een architecturaal hoogstandje? Dan is een gevelbekleding met vlakke houtcomposietplanken en een open structuur iets voor jou. Dankzij de smalle ruimtes die tussen de profielen zichtbaar zijn, creëer je een bijzonder lijnenspel. De planken zijn verkrijgbaar in drie natuurlijke kleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en leigrijs. Benieuwd naar de look and feel? Vraag je gratis staaltje aan.

Gesloten gevelbekleding

Een andere oplossing is houtcomposieten gevelplanken met een gesloten structuur geïntegreerde ventilatie. De vlakke houtcomposietplanken hebben een natuurlijke look and feel. Ze zijn ook verkrijgbaar in de drie natuurlijke kleuren. Het vormt een mooi esthetisch geheel dankzij de onzichtbare bevestigingsclips. Vraag je gratis staaltje aan.

Duurzame kwaliteiten

Dankzij de ideale mix van PEFC-hout met pvc is houtcomposieten gevelbekleding ook zeer duurzaam onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot gevelbekleding in hout hoeft het niet vernist of geolied worden. Wat een gemak! Bovendien is het 100% recyclebaar en het perfect alternatief voor tropisch hardhout.

Combinatie met isolatie

Gevelbekleding in houtcomposiet kun je perfect combineren met gevelisolatie. Zo’n 20% van de energie in huis gaat immers via de gevels verloren. Isoleer je de gevels van je woning, dan kun je dit energieverlies tegengaan. Met houtcomposieten gevelbekleding geniet je van een fraaie gevel en minder energieverlies. De gevelbekleding is dankzij het handige tand- groefsysteem en onzichtbare bevestigingsclips eenvoudig te plaatsen.

Interesse in dit mooie alternatief voor HPL platen als gevelbekleding? Laat je adviseren door een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan