Je gevels afwerken met crepi: de voor- en nadelen op een rij

Gepubliceerd op 20 November 2020

We zien ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld: strakke, witte gevels in sierpleister. Waarom kiezen (ver)bouwers voor crepi? Is het een goed idee om je gevels met sierpleister te laten bekleden? Zijn er ook nadelen? Wij deden de research voor jou!

Een frisse look naar keuze voor je gevels

Crepi is een soort sierpleister op basis van organische bindmiddelen die je woning beschermt en die er als nieuw laat uitzien. Je kiest uit duizenden sierpleisters, patronen en vormen. Zo realiseer je precies het totaalplaatje dat je voor ogen hebt. De eigentijdse uitstraling van beton bijvoorbeeld, kun je ook realiseren met crepi. Telkens bekom je een afgewerkte en egale look. Het is niet alleen een oplossing voor nieuwbouwwoningen. Ook als je je oude gevels een make-over wil geven, is crepi een kanshebber. Ontdek het kleurenpalet en bekijk uiteenlopende realisaties.

De mogelijkheid om te isoleren

Als je dan toch je gevels laat bepleisteren, kun je ze in één moeite laten isoleren. Daarbij doet de gevelbepleistering dienst als afwerkingslaag. Dankzij de gevelisolatie blijft de warmte beter binnen en daalt je energiefactuur. Je verbetert de EPC-score van je woning, bovendien wordt je pand hoger ingeschat. Wil je graag zeker zijn van een professioneel resultaat, kijk dan uit naar een ervaren vakman met kennis van zaken. Hij zal je uitvoerig adviseren, de isolatiepanelen aanbrengen op je buitenmuren en ze tot in de puntjes afwerken met de crepi van je keuze. Vind hier een gevelexpert in je buurt en pak je premie.

Extra bescherming tegen vocht

Crepi beschermt je gevels tegen invloeden van buitenaf, waaronder allerlei weeromstandigheden. Zo krijgt vocht geen kans om je gevels binnen te dringen. Door de waterafstotende laag wordt het vocht niet langer geabsorbeerd, waardoor de algemene staat van de constructie verbetert. Wil je nog een stap verder gaan? Laat je gevels na het bepleisteren extra beschermen met een hydrofuge. Hierdoor kan vocht moeilijker in de muur dringen, bovendien zal de muur minder snel vuil worden.

Een onderhoud of verfbeurt houdt je gevel fris

Zijn er ook nadelen aan crepi gevels? Eerlijk is eerlijk, een crepi gevel kan na verloop van tijd vuil worden. Maar daar kun je makkelijk wat aan doen. Na een onderhoudsbeurt door een gevelexpert zien je gevels er weer als nieuw uit. De gevelexpert in je buurt helpt je met advies op maat en kan ook het onderhoud voor z’n rekening nemen. Je kunt je crepi gevels ook opfrissen met een nieuwe verflaag. Die klus laat je over aan een gevelexpert die werkt met kwalitatieve producten, zo blijft het resultaat nog langer mooi. Hoe houd je je crepi gevels in topvorm? Je ontdekt het in de gratis onderhoudsbrochure.

 Wil jij je gevels een frisse uitstraling geven, en ze meteen ook isoleren? Ontdek hier hoeveel jij kunt besparen en neem contact op met een Sto-gevelexpert. Hij zal je uitgebreid adviseren over een geschikt gevelsysteem en een professioneel resultaat opleveren. Vind een Sto-gevelexpert in je buurt en geniet van een zorgeloos traject.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan