Hoeveel kosten gevelstenen?

Gepubliceerd op 01 April 2020

De prijzen van gevelstenen vergelijk je per vierkante meter en niet per individuele baksteen. Bij het maken van je keuze moet je rekening houden met drie factoren: formaat, gevelontwerp en stijl. Leer meer over deze factoren en ontdek richtprijzen. Zo sta je weer een stap dichter bij je droomwoning!

Formaat van de gevelsteen

Het formaat van een gevelsteen bepaalt in sterke mate het uitzicht van je gevel. Met grotere gevelstenen creëer je een robuuste, monolithische look. Kleinere bakstenen scheppen dan weer meer mogelijkheden om te spelen met kleuren en details. Grotere gevelstenen hebben het bijkomende voordeel dat je per vierkante meter minder stenen nodig hebt. Dat heeft een gunstig effect op de werkuren, de voortgang van het metselwerk en het kostenplaatje. Hoe vind je de geschikte gevelsteen voor jouw project? Vraag je gratis inspiratiegids gevelstenen aan en probeer de handige kleurenselector.

Ontwerp van de gevel

Hoe complexer het ontwerp van je gevel, hoe meer invloed dit heeft op de vierkantemeterprijs van de bakstenen. Denk aan gevelontwerpen waarbij diverse gevelstenen worden gemengd of die een speciaal metselverband vereisen. Ook het voegwerk speelt een rol. Kies je bijvoorbeeld voor een dunne voeg of voor verlijmen? Dan moet je meer bakstenen per vierkante meter incalculeren. Bij sommige voegtypes is het niet nodig om op te voegen, wat de werkzaamheden dan weer goedkoper maakt. Ontdek hoe je een voegloos resultaat bekomt met traditioneel metselwerk.

Stijl van de gevelsteen

Het uitzicht en de sfeer van een gevelsteen zijn voor een groot deel bepaald door het gebruikte materiaal en de manier waarop fabrikanten de steen vormen, bakken of nabehandelen. Zo worden Wasserstrich gevelstenen ontkist met een laagje water, waardoor de natuurlijke kleur van de klei behouden blijft en er een bijzondere textuur ontstaat. Strengpersstenen daarentegen zien er zeer glad, strak en regelmatig uit. Uiteraard hebben de verschillende productiemethoden en de nabehandeling eveneens een invloed op de kostprijs van de gevelstenen. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden, vraag hier je infobrochure gevelstenen aan.

Prijzen per vierkante meter

Benieuwd naar de richtprijzen van gevelstenen? Wij sommen ze hierna op per vierkante meter, af fabriek en exclusief btw. ‘Af fabriek’ betekent dat het transport van de fabriek tot bij de handelaar of op de werf niet is inbegrepen. Graag een uitgebreider overzicht? Vraag hier je documentatie met indicatieve richtprijzen aan of neem contact met een specialist voor een offerte op maat.  

Gemetselde gevelstenen (voeg van 12 mm)

Handvormgevelstenen                         21 tot 91 euro (aantal stenen per m2: 57 tot 90)

Wasserstrich gevelstenen                     30 tot 172 euro (aantal stenen per m2: 35 tot 74)

Strengpersgevelstenen                         19 tot 94 euro (aantal stenen per m2: 33 tot 88)

Getrommelde gevelstenen                    40 tot 66 euro (aantal stenen per m2: 56 tot 83)

Gekaleide handvormgevelstenen          50 euro (aantal stenen per m2: 77)

Geschoffelde gevelstenen                     32 tot 64 euro (aantal stenen per m2: 67 tot 88)

Gelijmde gevelstenen (voeg van 5 mm)

Handvormgevelstenen                         24 tot 108 euro (aantal stenen per m2: 65 tot 106)

Wasserstrich gevelstenen                     35 tot 201 euro (aantal stenen per m2: 41 tot 87)

Strengpersgevelstenen                         21 tot 108 euro (aantal stenen per m2: 37 tot 103)

Getrommelde gevelstenen                    61 euro (aantal stenen per m2: 65 tot 98)

Gekaleide handvormgevelstenen          59 euro (aantal stenen per m2: 78 tot 91)

Geschoffelde gevelstenen                     46 tot 76 euro (aantal stenen per m2: 91)

Op zoek naar kwalitatieve gevelstenen voor jouw project? Ontdek een uitgebreid gamma gevelstenen in allerlei kleuren en formaten. Vind jouw favoriet met behulp van de handige kleurenselector. Zin om een realisatie met de gevelsteen van je keuze te gaan bekijken? Ontdek hier referentieprojecten in je buurt. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan