Wienerberger lanceert uitbreiding van de gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick formaat én de Elfino dakpancollectie

Gepubliceerd op 18 October 2021
 Elfino dakpancollectie
Elfino dakpancollectie

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen, stelt op de Gallery Days twee nieuwigheden voor. Enerzijds een uitbreiding van de gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick formaat en anderzijds een uitbreiding van de Elfino dakpancollectie. Wat beiden gemeenschappelijk hebben? Stijl en efficiëntie gaan hand in hand.

Horizontaal lijnenspel en extra isolatie

Met zijn licht geschaafde look en slanke lijn is de Terca Wasserstrich Special gevelsteen een gedroomd ingrediënt om een horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling in het gevelbeeld te creëren. De Eco-brick variant is beschikbaar in zes nieuwe kleuren, namelijk in witte, grijze en rode tinten. Met de smalle Eco-brick variant geeft Wienerberger de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en extra ruimte voor isolatie of woonruimte.

De smallere variant van deze gevelsteen is vooral een meerwaarde bij renovaties. Vaak telt in dat soort projecten elke centimeter. Met deze variant bespaart de bewoner 3 cm. De ultieme kans om te kiezen voor extra isolatie, zo verhoogt de isolatiedikte van 9 cm naar 12 cm. Een aanzienlijk verschil, zeker wat de energiefactuur betreft!  

Ranke look met uitmuntende prestaties

De tweede nieuwigheid, de tegelpan Elfino van Koramic, combineert de ranke look van een lei met de uitmuntende prestaties van een kleidakpan. Deze is gemakkelijk te plaatsen, UV-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar.

Niet onbelangrijk: de pannen zijn vlot te plaatsen voor dakdekkers. Omwille van de doorlopende ophangneus moeten de tegelpannen niet stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat het gemak en de snelheid van de plaatsing ondersteunt. De Elfino keramische tegelpan kent een lokale productie op basis van recycleerbare, natuurlijke grondstoffen. De pannen zijn overigens demonteerbaar en opnieuw herbruikbaar.

Verstandig renoveren

Beide nieuwigheden dragen bij aan duurzame renovaties. De Elfino tegelpan is hét alternatief voor een leien dak en draagt dus bij aan een asbestvrij Vlaanderen, waar de Vlaamse overheid stevig op inzet tegen 2040.

De smallere variant van de Terca Wassertrich Special daarentegen laat toe om extra te isoleren, niet onbelangrijk in een tijd waarin de energieprijzen alsmaar stijgen.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan