Architectenbureau Tyberhien & Partners, Gent

Ontdek de karaktervolle Amfora gevelstenen van Wienerberger en spot 6 nieuwe kleuren!

12/01/2023

Op zoek naar gevelstenen voor jouw (ver)bouwproject? Ontdek dan zeker de gloednieuwe Amfora collectie van Wienerberger. Die krijgt met zes nieuwe kleuren een fikse uitbreiding. De nieuwkomers, waarvan drie in Eco-brick formaat en drie in Waalformaat, combineren een licht ruwe textuur met levendige kleurschakeringen.

De Griekse oudheid als inspiratiebron

Als bakermat voor onze beschaving heeft de Griekse oudheid al heel wat inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen opgeleverd. Wienerberger liet zich zo door het productieprocédé van Griekse kleikruiken inspireren voor het recent gelanceerde Amfora gamma. Typerend voor deze kruiken om vloeistoffen te bewaren is dat de Grieken ze eerst kleurden en vervolgens in de oven bakten. Met een nieuwe variant in zijn Wasserstrich-uitvoering knipoogt Wienerberger naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van weleer. De aangepaste oppervlaktebehandeling geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look.

Bekijk mogelijke kleuren en realisaties.

Ga de Amfora collectie ontdekken in een Wienerberger showroom en krijg advies op maat voor jouw project.

Drie nieuwe Eco-brick tinten

De eerste reacties op de nieuwe gevelsteen waren zo positief dat de kleurenkaart van de Amfora collectie dit voorjaar een aanvulling krijgt met zes nieuwe kleuren. De Duno Beige en Puro Wit – beiden beschikbaar in het Eco-brick formaat - verwelkomen drie nieuwe grijstinten. Iedere grijstint krijgt daarbij een andere kleurschakering. Voor de Misto Grijs is dat een witte kleurtoon, Rino Grijs krijgt een zwarte accenttoets en Silvo Grijs heeft een grijsbeige verschijning. De drie nieuwe grijstinten zijn eveneens beschikbaar in de Eco-brick uitvoering.

Intense kleuren

Liever een intense kleur? Ook dan bedient Wienerberger jou op je wenken! De Amfora collectie adopteert drie kleuren uit de voormalige Latero collectie. Castana brengt een donkerbruine, in de massa gekleurde steen met zwartgrijze nuances en witte accenten. Zafferano zit met zijn gele kleur in het andere uiterste van het kleurenspectrum. Het geel krijgt een bijzonder levendige uitstraling dankzij accenten in beige, roze en wit.

Op zoek naar een warme gloed? Dan raak je vast gecharmeerd door Rubino: een sprekend rode, in de massa gekleurde gevelsteen met zwartbeige nuance en bruine accenten door reductie.

Ook voor deze drie intense kleuren zorgt de Wasserstrich oppervlaktebehandeling voor een licht ruwe textuur. Deze intense kleurvarianten zijn beschikbaar in het Waalformaat.

Benieuwd naar meer inspiratie voor je gevel? Download hier je gratis inspiratiegids boordevol frisse ideeën.

Welke gevelsteen kiezen voor jouw project? Ontdek hier 7 handige tips.

Architectenbureau Tyberhien & Partners, Gent Architectenbureau Tyberhien & Partners, Gent VK studio, Roeselare
In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.