Inspiratie gevelstenen: de Archipolis-collectie van Wienerberger krijgt er 4 warme kleuren bij

Gepubliceerd op 02 February 2022
Archipolis gevelstenen
Archipolis gevelstenen
Archipolis Argos grijs
Archipolis Argos grijs
Archipolis Byblos grijs
Archipolis Byblos grijs
Archipolis Tilis beige
Archipolis Tilis beige
Archipolis Tornis beige
Archipolis Tornis beige

Nog geen gevelsteen gekozen voor jouw (ver)bouwproject? Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, breidt zijn Archipolis-collectie uit met nieuwe tinten. Die ademen warme huiselijkheid en zorgen voor visuele ruimtelijkheid. Bijkomende troeven zijn het Eco-brick formaat en de technische kwaliteit van de Wienerberger-gevelstenen.

Gevelstenen voor creatieve projecten

De Archipolis-gevelstenen lenen zich tot de meest creatieve projecten. Dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat kunnen ze de grenzen van de architectuur opzoeken. De engobe (kleilaag) verleent de Archipolis een tactiele structuur die vraagt om aangeraakt te worden. Het rijke kleurenaanbod maakt de kracht van deze Wienerberger-collectie compleet. Het verleidelijke palet met varianten van geel, rood, bruin en grijs roepen sfeer en passie op. Ontdek het Archipolis-gamma van Wienerberger.

Hunkeren naar rustgevende, warme kleurtinten

Vier nieuwe tinten bieden nu ook de vrijheid om een tijdloze uitstraling te combineren met een gevoel van veiligheid, welzijn en rust. Architecturale ontwerpen zijn bij uitstek een plek om aan deze gevoelens te beantwoorden. Dat vertaalt zich in neutrale kleuren, iets wat de trends de voorbije jaren bevestigden. Met het huidige wereldbeeld zal die behoefte de komende jaren nog blijven bestaan. De architectuur kan hierop inspelen door een gezellige sfeer en een cocooning gevoel op te roepen. Om daarin te slagen, zijn er kleuren nodig die afwijken van koel neutraal grijs en de traditionele ecru tinten.

Het antwoord van Wienerberger zijn warme grijze en warme aardse, neutrale beige tinten. In het Archipolis-gamma maken ze dat concreet met de subtiele warme kleurstellingen Byblos GrijsArgos GrijsTilis Beige en Tornis Beige.

Het lange formaat (385 x 70 x 40 mm) van de 4 nieuwkomers benadrukt de horizontaliteit van de architectuur, creëert haarscherpe lijnen en vergroot het ontwerp visueel. Bekijk de nieuwe kleuren en maak een afspraak voor een showroombezoek.

Complementair karakter

Met de nieuwe tinten speelt Wienerberger in op de behoefte een architectuur te creëren die kan reflecteren, opladen en inspireren en die tegelijkertijd een natuurlijke touch heeft. De kleuren bieden een ongeëvenaard gevoel van rust – zelfs in kille omgevingen-, ze zijn warm, huiselijk en aardend en hebben dankzij hun visuele nuances een complementair karakter. Ze vormen zo een uitnodiging om in interactie te gaan met andere materialen en stellen de architectuur als het ware open naar de bebouwde of de natuurlijke omgeving.

Nieuwe kleuren, bewezen kwaliteiten en mogelijkheden

De nieuwe Archipolis-kleuren zijn niet alleen esthetisch doordacht. De uitbreiding van het gamma kan uiteraard ook rekenen op de gekende technische kwaliteitstroeven van Wienerberger. Bovendien zijn de gevelstenen in de 4 nieuwe kleuren exclusief beschikbaar in het smalle Eco-brick formaat. Wanneer je overweegt om je woning extra te isoleren, bieden ze jou een win-win: zowel een hoger wooncomfort en extra binnenruimte als een rustgevende en tijdloze uitstraling.

Benieuwd naar meer inspiratie voor je gevel? Vraag nu gratis je gevelinspiratiegids aan voor een klare kijk op de mogelijkheden. Voor advies op maat maak je een afspraak voor een bezoek aan een Wienerberger-showroom. Doen!