Gevelsteencollectie met tijdloze look krijgt slanke variant (met ecologisch voordeel)

Gepubliceerd op 22 September 2021
Terca Wasserstrich Special Eco-brick
Terca Wasserstrich Special Eco-brick

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen, presenteerde tijdens BIS een uitbreiding van hun gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special. Met de smalle Eco-brick variant krijgt die twee extra troeven. Bovendien zijn er 6 nieuwe kleuren om uit te kiezen. Ontdek er het fijne van en preview deze collectie online.

Horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling

De Terca Wasserstrich Special gevelsteen heeft zijn plek in de baksteenarchitectuur al verdiend. Met zijn licht geschaafde look en slanke lijn is het een gedroomd ingrediënt om een horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling in het gevelbeeld te creëren. Met de smalle Eco-brick variant geeft Wienerberger de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en meer woonruimte.

Kies zelf je winst

De smallere variant van de Terca Wasserstrich Special is een meerwaarde wanneer je voor een renovatieproject staat. “Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is vaak de beperkte ruimte. Wanneer de muur aan het voetpad grenst of je een smalle oprit naast de woning hebt, telt iedere centimeter. In dat geval win je met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick 3 cm. Aan jou de keuze hoe je die besteedt: aan extra isolatie, of aan extra ruimte. Kies je voor extra isolatie, dan is die winst best aanzienlijk. Waar je met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haal je met de Eco-brick een isolatiedikte van 12 cm. Daarmee zet je de energiefactuur op een streng dieet,” rekent productmanager Hans Cools voor.

Stoere elegantie

Met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick geniet je in één beweging van een sterke esthetiek. De lange, slanke gevelstenen verzoenen een sterke horizontaliteit met een stoere elegantie. Dat vloeit voort uit het langwerpige formaat in combinatie met een ruw kantje. De verweerde, licht geschaafde look is het resultaat van een slimme mix van natuurlijke klei en het gebruik van water tijdens een uniek productieproces.

Het lineaire, lange formaat geeft de ontwerper een flexibele oplossing die het bovendien mogelijk maakt een sterke link te creëren tussen binnen en buiten door de gevelsteen ook in het interieur toe te passen. Ontdek meer ideeën in deze inspiratiegids.

Lineaire elegante look in een warm palet

Zoek je nog meer vrijheid om beleving in het gevelbeeld te brengen? Dan biedt Wienerberger een passend antwoord in de nieuwe Terca Wasserstrich Special Eco-brick. De collectie wordt uitgebreid in 6 nieuwe kleuren: Alaska Wit, Vanille Wit, Suria Grijs, Gloom Grijs, Silt Grijs en Atica Rood. Het is een tijdloos, warm palet van neutrale tinten, aangevuld met een vleugje oriëntaals rood. De nieuwe kleuren helpen de minimalistische architectuur versterken en geven de architectuur een stralende sfeer.

Bovendien verwerk je ook de nieuwkomers uit de Eco-brick-variant zoals je dat zelf wil: metselen, dunmetselen of verlijmen. Kortom, alle vrijheid om tot een robuuste look en trendy uitstraling te komen. Uiteraard ben je met de nieuwe collectie ook verzekerd van alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen.

Benieuwd naar de nieuwe kleitelg van Wienerberger? Spring eens binnen in een Wienerberger-showroom