Worden smalle gevelstenen de nieuwe standaard?

23/11/2023

Smalle gevelstenen zijn aan een opmars bezig. Dat is niet verwonderlijk gezien de vele voordelen. Deze trend heeft zelfs het potentieel om de nieuwe standaard te worden in de bouwsector. De S-line® gevelstenen van Vandersanden spelen een grote rol in dit gebeuren. S-line® staat voor smal, slim en sterk. Wat maakt deze slanke gevelstenen zo bijzonder, en waarom kunnen ze de nieuwe standaard worden?

Duurzaam bouwen met slanke gevelstenen

Bewuste keuzes maken in de bouwsector wordt steeds belangrijker, gezien de grote impact op het milieu. Duurzaam bouwen evolueert tot de nieuwe maatstaf, en terecht. Duurzaam (ver)bouwen draagt namelijk bij tot een gezonde, veilige en duurzame omgeving voor toekomstige generaties. Een belangrijke missie.

Hoe maakt u de juiste keuzes voor uw project? Vandersanden maakt het u gemakkelijk door duurzame materialen te ontwikkelen, met de smalle S-line® gevelstenen als uitstekend voorbeeld. Download uw gratis inspiratiebrochure.

Minder materiaal, dezelfde kwaliteit

Baksteen staat bekend als een duurzaam bouwmateriaal, maar met de S-line® smalle gevelstenen gaat Vandersanden nog een stap verder. Met een dikte van 7 cm (in plaats van 10) bieden ze een duurzamer alternatief voor traditionele keramische gevelstenen.

  • 33% minder CO2-uitstoot bij de productie.
  • 29% minder grondstoffen nodig.
  • 34% minder energie nodig voor het bakproces.
  • Minder transportbewegingen nodig.
  • Minder mortel nodig bij het metselen, wat leidt tot lagere CO2-uitstoot.

Kortom, S-line® smalle gevelstenen hebben een kleinere milieu-impact dan klassieke bakstenen. Toch bieden ze dezelfde hoogwaardige kwaliteit als hun bredere broertjes. U hoeft dus geen compromissen te sluiten. U profiteert zelfs van extra voordelen

Meer ruimte voor isolatie of wooncomfort

Kiezen voor smalle gevelstenen betekent dunnere muren (tot 3,5 cm dunner dan traditionele stenen), waardoor er meer ruimte overblijft om te isoleren. Zo maakt u uw woning energiezuiniger, waardoor u profiteert van een lagere energiefactuur en een gunstiger E-peil. Is (meer) isoleren niet (meer) nodig, dan kunt u kiezen voor extra woon- en werkruimte. Maak een afspraak in een showroom en krijg advies op maat.

Volop creatieve mogelijkheden 

Slanke gevelstenen bieden ook esthetische voordelen. Het slanke ontwerp van de S-line® gevelstenen geeft een eigentijdse uitstraling, zorgt voor lichtere constructies en opent de deur naar diverse ontwerpmogelijkheden. Bekijk een inspirerend project.

Bij Vandersanden kiest u uit een brede waaier karaktervolle kleuren en diverse structuren. Telkens zijn tal van metselverbanden, effecten, voegkleuren en voegdiktes mogelijk. Ontdek de ideale smalle gevelsteen voor uw project.

Vindt u het moeilijk om te kiezen? Met de handige textuurgenerator van Vandersanden kunt u online en vrijblijvend diverse looks uitproberen. U ziet het resultaat van uw keuzes meteen op het scherm. Net echt! Creëer het gedroomde ontwerp voor uw gevel en hak zelfverzekerd de knoop door.

Langdurig mooie gevels, zonder vergipsing 

Vandersanden behandelt de S-line® gevelstenen na het bakproces, waardoor ze waterafstotend worden. Het resultaat? Een langdurig mooie gevel die beter beschermd is tegen vervuiling en vergipsing. Bijna alle smalle gevelstenen van Vandersanden zijn uitgerust met deze waterafstotende laag, waardoor uw buitenmuren geen last krijgen van een lelijke grijswitte sluierachtige aanslag. Lees meer over geïmpregneerde gevelstenen.

Kostenbesparend en eenvoudig te verwerken

 Last but not least: S-line® gevelstenen zijn niet alleen ecologisch verantwoord, maar komen met een aantrekkelijk prijskaartje. De aankoopprijs van smalle gevelstenen ligt namelijk tot 10% lager dan die van bredere varianten. Daarnaast zijn ze eenvoudig te verwerken, of het nu gaat om klassiek metselwerk, dunbed-mortelverwerking of verlijming, waardoor uw project vlot verloopt en u snel kunt genieten van prachtige gevels.

Met de smalle S-line® gevelstenen van Vandersanden heeft u ecologische gevelstenen in handen om duurzaam mee te bouwen of te renoveren. U wordt beloond met karaktervolle gevels die jaren mooi blijven, extra wooncomfort en een lagere energiefactuur. Benieuwd? Vraag uw gratis inspiratiebrochure aan en maak een afspraak in een showroom voor advies.

In samenwerking met Vandersanden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.