Nog meer kleurkeuze bij de gevelstenen en steenstrips van Vandersanden: 18 nieuwe tinten!

16/05/2024

Het aanbod gevelstenen en steenstrips van Vandersanden breidt dit jaar fiks uit. Dit maakt het voor jou als (ver)bouwer nog eenvoudiger om de laatste trends te volgen en de perfecte esthetische oplossing te vinden voor je project. Ontdek de achttien nieuwe beschikbare kleuren voor gevelstenen en steenstrips, met een waaier aan afwerkingen en texturen.

Kleurrijk assortiment op maat

Op zoek naar de ideale gevelsteen of steenstrip voor jouw project? Vandersanden lanceert 18 nieuwe kleuren gevelstenen en steenstrips, variërend van modern genuanceerd wit tot nieuwe roodbruine Wasserstrich-kleuren en strakke strengperslooks. Hiermee krijg je nog meer mogelijkheden om jouw eigen stempel te drukken.

‘Ons nieuwe assortiment gevelstenen en -strips volgt niet alleen de nieuwste kleurtrends, het biedt de klant ook een oplossing op maat voor zijn of haar project’, vertelt productmanager Dominique Nassen. ‘Door een brede waaier aan kleuren en texturen aan te bieden in verschillende prijsklassen, spelen we in op de behoeften en wensen van bouwers en verbouwers.’ 
Ontdek alle nieuwe kleuren en laat je adviseren in een showroom

Eigentijds wit met de uitstraling van natuursteen

In het assortiment handvormstenen zijn er zes nieuwkomers, waaronder de gevelsteen Tigra. ‘De nieuwe, eigentijdse witte kleur heeft een rijk wit, lichtgrijs, bruin en donkergrijs kleurenpalet. Een mix die de uitstraling van natuursteen heeft en zeer goed past bij houten raamwerk of andere elementen in hout’, legt Dominique uit. ‘Bovendien is Tigra verkrijgbaar in ons slanke S-line® formaat, dat nog duurzamer is door het beperkte gebruik van grondstoffen en energie.’ 
Bekijk de nieuwe handvorm gevelstenen 

Rood, geel en grijs met licht generfd uitzicht 

In het Wasserstrich-assortiment zijn er zeven nieuwe kleuren in gele en rode tinten, en in een genuanceerd grijze tint. Dankzij het gebruik van engobes (kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen en oxides bestaan), ontstaan er nieuwe, frisse kleurnuances die direct in het oog springen. 
Bekijk de nieuwe Wasserstrich gevelstenen

Populaire strakke looks

De nieuwste strengpersstenen in modern wit, grijs en geel sluiten perfect aan bij de stijgende populariteit van strakke looks en neutrale kleuren. Met het gevelsteenformaat XL50 introduceert Vandersanden een langere gevelsteen, terwijl het S-line® assortiment, gericht op dematerialisatie en duurzaamheid, wordt uitgebreid met nieuwe opties in strengpersstenen. Bekijk de nieuwe strengpers gevelstenen

Innovatie als motor 

De uitbreiding van het assortiment met 18 nieuwe kleuren – die beschikbaar zijn als volle baksteen en de meeste ook als steenstrip – past binnen de innoverende rol die Vandersanden speelt binnen de baksteen- en de bouwsector. Recent lanceerde Vandersanden het nieuwe assortiment Pirrouet®, de eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt. Een baanbrekende innovatie binnen de Together to Zero-roadmap waarmee de baksteenfabrikant zijn beweging naar CO2-neutraliteit tegen 2050 kracht bij zet.

Over Vandersanden Group

Vandersanden is het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa. Je kan er terecht voor gevelstenengebakken klinkerseco-baksteenstrips en isolerende gevelsystemen. Verder biedt Vandersanden ook geïntegreerde oplossingen aan, zoals RoboBrick®Greenflow® en Drainflow®, om de uitdagingen van vandaag in de bouwsector aan te pakken.

Met het duurzaamheidsprogramma Together to Zero streeft Vandersanden ernaar om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te opereren. Om die belofte kracht bij te zetten, bracht de firma in 2023 de eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt, Pirrouet®.

Op zoek naar de juiste gevelsteen of steenstrip voor je woning? Ontdek je ideale match via de handige kleurenselector en vraag je gratis staal aan. Via deze referentiezoeker vind je vlot projecten in je buurt met jouw favoriete gevelsteen of steenstrip. Perfect voor een inspirerend uitje!

In samenwerking met Vandersanden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.