Met deze smalle gevelstenen (ver)bouwt u duurzamer en goedkoper

Gepubliceerd op 24 April 2023

(Ver)bouwen is niet goedkoop. Let u vooral op de prijs wanneer u bouwmaterialen kiest, en niet zozeer op de duurzaamheid? Een gemiste kans, want duurzaam hoeft niet altijd duurder te zijn. Een goed voorbeeld zijn de smalle S-line® gevelstenen van Vandersanden. Niet alleen hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk dan gevelstenen met een klassiek formaat, u komt ook nog eens 10% goedkoper uit bij de aankoop. Bovendien zijn er fijne gevolgen voor uw wooncomfort en uw energiefactuur.

Duurzaam (ver)bouwen met smalle gevelstenen

Duurzaam (ver)bouwen heeft een belangrijk doel: bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame omgeving voor toekomstige generaties. Maar hoe maakt u de juiste, duurzame keuzes voor uw (ver)bouwproject? Idealiter kiest u voor bouwmaterialen die duurzaam geproduceerd of gerecycleerd zijn, die weinig grondstoffen nodig hebben, lang meegaan, afkomstig zijn uit de regio en geschikt zijn voor hergebruik.  

Baksteen bestaat uit natuurlijke, vaak recycleerbare grondstoffen als klei en zand. Tijdens de productie van baksteen ontstaat bijna geen afval. Verder mag u een lange levensduur verwachten. Bakstenen gaan meer dan 100 jaar mee en kunnen na afbraak gerecupereerd en hergebruikt worden. Da’s mooi, maar het kan altijd nog beter. Daarom zetten ze bij Vandersanden hun bakstenen op dieet. En dat levert u als (ver)bouwer diverse voordelen op.

Smalle gevelstenen zijn beter voor het milieu

Vandersanden pakt uit met een breed assortiment smalle eco-bakstenen: S-line®. Deze ecologische gevelstenen zijn ca. 7 cm dik in plaats van 10. Hierdoor hebben ze een veel lagere milieu-impact dan andere soorten baksteen. Omdat er minder materiaal nodig is voor de productie, verbruikt men 25% minder grondstoffen en energie. Tegelijk wordt de CO2-uitstoot verlaagd. Omdat er meer stenen vervoerd worden per vracht, is er immers minder transport nodig. Maar er is meer.

Vraag hier uw gratis infobrochure aan.

Meer ruimte voor isolatie, of extra wooncomfort

S-line® bakstenen zijn smaller dan gevelstenen met een standaardformaat. Hierdoor houdt u bij een gelijke muurbreedte meer ruimte over om muurisolatie te plaatsen. Bijgevolg kan u dikker isoleren, waardoor u makkelijker de isolatienormen en een gunstig E-peil behaalt. Omdat u minder energie nodig heeft om uw woning te verwarmen of te koelen, daalt uw energiefactuur. Is dikker isoleren niet nodig? Dan profiteert u met smalle gevelstenen van extra woonruimte, en dus meer wooncomfort.

Goedkoper, met waterdichte garanties

En het kostenplaatje? De smalle S-line® bakstenen zijn niet enkel duurzamer dan bakstenen met een traditioneel formaat, de aankoopprijs ligt bovendien 10% lager dan die van de overeenkomstige bredere soorten gevelsteen. Tegelijk bieden smalle bakstenen wel dezelfde hoogwaardige kwaliteit.
En omdat u 25 jaar Vandersanden-garantie krijgt tegen vergipsing, bent u zeker dat uw buitenmuren geen last zullen krijgen van een lelijke grijs-witte sluierachtige aanslag. Uw gevels blijven dus mooi voor lange tijd.

Lees meer over de geïmpregneerde gevelstenen van Vandersanden.

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Zijn de smalle S-line® gevelstenen ook geschikt voor uw project? Vast wel! Deze slanke bakstenen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en maken uiteenlopende creatieve ontwerpen mogelijk. U kiest uit tal van stijlvolle kleuren in diverse structuren. Verder kunt u naar wens spelen met metselverbanden, voegkleur en -dikte. Zelfs een voegloos resultaat is mogelijk. Met deze handige productzoeker vindt u snel uw favoriete S-line® gevelsteen. Vervolgens kunt u met deze textuurgenerator online uw gevel ontwerpen. Net echt!

Ontdek ook E-Board®: isolatie en baksteenafwerking in één

Met de smalle gevelstenen van Vandersanden wint u ruimte voor gevelisolatie. Wilt u nog een stap verder gaan? Met het E-Board® gevelisolatiesysteem renoveert en isoleert u uw gevels in één klap. Men isoleert uw gevels lang de buitenzijde, waarbij de isolatiepanelen worden bekleed met ultradunne baksteenstrips. Het eindresultaat heeft de massieve uitstraling en kwaliteit van een volle baksteen. Vraag uw gratis infogids aan.

Interesse in duurzaam (ver)bouwen? S-line® gevelstenen zijn smaller, lichter en duurzamer dan gevelstenen met klassieke afmetingen. Bovendien ligt hun kostprijs 10% lager. Vraag hier uw gratis inspiratiebrochure aan en maak een afspraak voor een showroombezoek. Met het advies van de experts vindt u vlot de ideale smalle gevelsteen voor uw project.