Graag een karaktervolle gevel? Deze gevelbekleding in aluminium kan je volledig personaliseren.

04/04/2023

Wil jij je gevel na-isoleren aan de buitenkant en stijlvol afwerken, of je nieuwe woning een originele look geven? Ontdek dan Linarte van Renson, topdesign waarmee je jouw creatieve gevel ontwerpt en personaliseert. Deze verticale gevelbekleding met aluminium profielen sleepte een Red Dot Design Award in de wacht, wereldwijd een van de meest begeerde prijzen voor goed design. Laat je verbazen door de mogelijkheden en scoor advies voor jouw project.

Ontwerp zelf je eigentijdse gevel

Met Linarte creëer je je gevelbekleding helemaal volgens jouw smaak. Het systeem met verticale gepoederlakte aluminium profielen is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Zelfs gebogen gevels kan je ermee afwerken. Door verschillende profielen te mixen, krijg je een gevel met een uniek schaduwspel. De houten invullingen, leds en integreerbare accessoires maken je persoonlijk ontwerp helemaal af. Et voilà, een unieke, stijlvolle én eigentijdse look voor je woning!

Vraag je gratis infobrochure aan en ontdek inspirerende realisaties.  

Wist je dat Linarte ook voor extra wooncomfort zorgt? Deze halfopen bekleding voor het raam houdt tijdens hete zomers de hitte buiten. Zo blijft het altijd fijn vertoeven binnen. In alle privacy bovendien, want inkijk wordt beperkt.

Werk je na-geïsoleerde gevels stijlvol af

Wil je je woning energiezuiniger maken en ga je je gevels na-isoleren? Je buitenmuren isoleren aan de buitenkant is dan de efficiëntste aanpak. Je pakt je woning in met een warme isolatielaag en werkt alle koudebruggen weg. Je geïsoleerde gevels afwerken kan met Linarte aluminium gevelbekleding van Renson. Die is oneindig personaliseerbaar, slijtvast en heel onderhoudsvriendelijk.

Ontdek meer renovatietips in de gratis Renovatiegids.

Een strakke gevel zonder stoorzenders

Hoe ontwerp je je creatieve gevel met Linarte? Simpel, je combineert naar wens verschillende profielen en kleuren, neemt houtelementen of ledverlichting op (al dan niet in een origineel patroon) en integreert je huisnummer. Ook je brievenbus, parlofoon of deurbel, buitenkraan en buitenstopcontacten kan je naadloos integreren. Zelfs je deuren en garagepoorten gaan op in het gevelvlak. Zo wordt je gevel één strak geheel.

Achter de Linarte profielen kan je ook leidingen, regenwaterafvoeren en bedrading van camera’s en alarmsystemen kwijt. Wil je later een extra leiding leggen of is er ergens een defect, dan klik je de aluminium profielen makkelijk los. Easy!  

Licht maar sterk: aluminium als kwaliteitsgarantie

Met Linarte gevelbekleding kies je voor een zorgeloze oplossing. Je kijkt om naar je gevels omdat het ontwerp intrigeert, niet omdat het moet. Aluminium is licht maar sterk, bestand tegen weer en wind, duurzaam en vraagt haast geen onderhoud. De regen spoelt de gepoederlakte aluminium profielen schoon, of je reinigt ze van tijd tot tijd met een lauw sopje.

Hoe wordt Linarte geplaatst?

Linarte gevelbekleding is eenvoudig te installeren. De individuele aluminium profielen klikken vast op kunststof clips. Men maakt de dragers stevig vast in de buitenmuur met ankerpluggen en afstandsschroeven. Een budgetvriendelijke aanpak, omdat er geen houten frame nodig is. Bovendien is deze methode ook duurzamer met een minimaal aantal koudebruggen.

Ontdek een inspirerend project met Linarte

Dat Linarte gevelbekleding een origineel gevelbeeld oplevert, bewijst dit renovatieproject. Kees vander Vlugt liet zijn Villa Velsen uit 1953 volledig strippen en isoleren om die energiezuiniger te maken. ‘De aluminium, verticale Linarte gevelbekleding bleek een schot in de roos om de geïsoleerde gevels mee af te werken’, zo vertelt hij.

Kees koos voor zwartgrijze profielen waarbij hij de 3 types liet combineren voor een levendige uitstraling. De Block profielen (in 2 dieptes) en de Even-profielen van Linarte komen terug in een repetitief patroon. De ‘golven’ die zo in de gevel ontstaan, geven zijn woning een unieke look.

Linarte maakte van de verbouwing één geheel, zodat de woning niet meer van de nieuw aangebouwde delen te onderscheiden is. ‘Wie ons huis nu ziet, ziet een gebouw in balans en kan haast niet geloven dat het om een verbouwing gaat.’

Stijlvol totaalconcept voor je woning, terras en tuin

Linarte geeft een extra accent aan je buitengevel, zoveel is duidelijk. Maar je kan nog een stap verder gaan en de look laten doorlopen naar je interieur, terras of tuin. Zo kan je met Linarte je wand of trappenhal bekleden. Of er één of twee zijkanten van je terrasoverkapping mee dichtmaken. Er zijn zelfs zitbanken en plantenbakken met Linarte afwerking, voor een totaalplaatje dat klopt tot in de puntjes.

Zou je graag je eigen strakke, creatieve gevel ontwerpen? Eentje die decennia mooi blijft en haast geen onderhoud vraagt? De verticale gevelbekleding Linarte met aluminium profielen maakt het mogelijk. Vraag hier je infobrochure aan en laat je adviseren door een verdeler in je buurt.

In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.