Hoe zelf Cedral-gevelstroken plaatsen op je gevel?

Gepubliceerd op

Je kunt het plaatsen van je Cedral-gevelstroken natuurlijk overlaten aan een ervaren vakman. Maar waarom ga je niet zelf aan de slag, met behulp van de overzichtelijke plaatsingsgids? Ontdek hoe je te werk gaat, en leer waar je op moet letten bij de plaatsing van Cedral Lap en Cedral Click. Vraag hier je gratis stalen aan en bereken je nodige materiaal.

Creëer je gevel op maat

Graag een tijdloze look voor je gevel? Cedral-gevelbekleding kan zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. De gevelstroken vragen weinig onderhoud en zijn eenvoudig te plaatsen. Vraag hier je inspiratiebrochure aan en krijg een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Moeite met kiezen tussen diverse looks? Vraag dan hier je gratis stalen aan.

Ga zelf aan de slag …

Als klusser kun je zelf Cedral sidings plaatsen. Je zaagt de stroken op maat, je hoeft niet voor te boren en dankzij de vele bijpassende afwerkingsprofielen kun je jouw gevel perfect afwerken. Als je rekening houdt met onderstaande richtlijnen, breng je de plaatsing van je gevelstroken vast vlot tot een goed einde.

Of reken op een Cedral Select Partner

Je laat de klus liever over aan een ervaren vakman? Als je voor een Cedral Select Partner kiest, gebeurt het werk gegarandeerd volgens de richtlijnen van de fabrikant en de strengste normen. Vind hier een ervaren vakman in je buurt.

Hoe Cedral Lap gevelstroken plaatsen?

Cedral Lap gevelstroken plaats je overlappend. Ontdek hoe je te werk gaat.

  1. Bevestig de onderste lat op het startprofiel.

  2. Zet de sidings vast met schroeven, monteer er één om de 60 cm.

  3. Zorg ervoor dat het uiteinde van elke siding samenvalt met een houten draaglat.

  4. Werk van beneden naar boven. Tip: er zijn montageklemmen beschikbaar om de plaatsing van Cedral-gevelstroken te vergemakkelijken. Je kan de overlap instellen tussen 25 en 40 mm.

  5. Belangrijk: laat bovenaan de gevel een opening van 1 cm voor een goede ventilatie.

Voor een succesvolle plaatsing van je Cedral Lap sidings volg je nauwgezet alle stappen in de plaatsingsgids. Download hier je plaatsingsgids Cedral Lap.

Hoe Cedral Click gevelstroken plaatsen?

Cedral Click gevelstroken klik je in elkaar door middel van een handig tand-en-groefsysteem. Daarbij ga je te werk als volgt:  

  1. Bevestig de onderste lat op het startprofiel.

  2. Zet de sidings vast met de speciaal daarvoor ontworpen clips, te vinden bij de verdeler. Bevestig ook telkens één clip op de draaglat waar twee Cedral Click stroken samenkomen.

  3. Bevestig de clips met schroeven met behulp van een elektrische schroefmachine.

  4. Zorg ervoor dat het uiteinde van elke strook samenvalt met een houten draaglat en werk van beneden naar boven.

  5. Belangrijk: laat bovenaan de gevel een opening van 1 cm voor een goede ventilatie.

Voor een succesvolle plaatsing van je Cedral Click sidings volg je nauwgezet alle stappen in de plaatsingsgids. Download hier je plaatsingsgids Cedral Click.

Laat je de plaatsing van je gevel liever over aan een expert? Vertrouw dan op het netwerk van Cedral Select plaatsers. Zij hebben heel wat ervaring en zijn het gewoon om met de producten van Cedral te werken. Vind hier een plaatser in jouw buurt.

Nog op zoek naar frisse ideeën voor je gevel? Vraag dan hier je gratis inspiratiebrochure aan.