Duurzaam, esthetisch en energie-efficiënt renoveren met Cedral gevelplanken: dit zijn jouw voordelen.

04/04/2024

Wil je graag een eigen woning, maar is nieuwbouw niet haalbaar? Laat je niet ontmoedigen! Ook door te renoveren kan je een aantrekkelijke en comfortabele thuis creëren waar je een leven lang van geniet. Dankzij slimme oplossingen haal je het beste uit je project. Met de Cedral gevelplanken steek je je gevels in een nieuw jasje, waardoor ze een eigentijdse uitstraling krijgen. Combineer je dit met gevelisolatie, dan maak je je woning bovendien een stuk energiezuiniger. Ontdek wat jij te winnen hebt. 

Vezelcementplanken: de look van hout, maar met minimaal onderhoud

Hoe ziet jouw ideale gevel eruit? Hout kan je gevel een warme, authentieke uitstraling geven, maar vraagt veel onderhoud. Het kan ook anders, met Cedral gevelstroken. Deze planken met houtmotief combineren de natuurlijke charme van hout met de voordelen van vezelcement. Je woning krijgt een moderne look, zonder zijn authenticiteit te verliezen.

Ontdek inspirerende projecten.

Cedral gevelstroken zijn beschikbaar in een brede waaier van kleuren, zo vind je altijd een kleur die perfect bij jouw woning past. Of je nu kiest voor donkere of lichte, koele of warme, neutrale of levendige kleuren, Cedral zorgt ervoor dat de gevel van jouw woning uitzonderlijk en origineel wordt, een gevel om fier op te zijn. Ontdek hier je favoriete kleur en vraag vrijblijvend je gratis staal aan om de kleur in het echt te zien voor de knoop doorhakt.

Goed om te weten: Naast planken met houtstructuur zijn er ook gevelstroken met een effen oppervlak verkrijgbaar. Perfect voor een strakke gevel. Als je kiest voor een verticale plaatsing, komt de eigentijdse look van je gevel nog beter tot zijn recht.

Doe inspiratie op met de gratis Cedral brochure.

Over het onderhoud kunnen we kort zijn. Cedral gevelplanken krijgen in de fabriek meerdere verflagen. Je hoeft ze dus niet te schilderen voor je ermee aan de slag gaat. Ook na de installatie blijven Cedral planken een zorgeloze oplossing. Een simpel sopje en wat water volstaan om eventuele vlekken weg te vegen. Een onderhoudsvriendelijke keuze! 

Een duurzame keuze voor langdurig mooie gevels

Renoveren doe je niet elke dag, daarom kies je voor materialen met een lange levensduur die tegen een stootje kunnen. Cedral gevelplanken zijn gemaakt uit hoogwaardig en duurzaam vezelcement. Vezelcement bestaat uit in de natuur beschikbare materialen zoals zand, water en cement. Verder worden er vezels toegevoegd voor extra sterkte, waardoor het langer meegaat dan traditionele bekledingsmaterialen.

Wat met invloeden van buitenaf? Geen zorgen, want dit unieke bouwmateriaal is bestand tegen vocht, verrotting, vorst, hitte, uv-straling en ongedierte. Hierdoor blijven je gevels mooi, jaar na jaar. Wist je trouwens dat vezelcementplanken brandveilig zijn? Ook een belangrijke plus! 

Combineer met gevelisolatie en bespaar energie

Een renovatieproject is de uitgelezen kans om je woning energiezuiniger te maken. Een energiezuinige woning verbruikt minder energie voor onder meer verwarming en koeling. Dit draagt bij aan lagere energiekosten voor jou als bewoner en vermindert de ecologische voetafdruk van de woning.

Als je renoveert om de energieprestatie van je woning te verbeteren, dan zijn Cedral gevelplanken een slimme keuze. Want dit is niet enkel een snelle oplossing om je gevels een make-over te geven. Door de Cedral sidings te combineren met extra isolatie aan de buitenkant van je woning, maak je je woning een stuk energiezuiniger. Een mooie stap richting een gunstiger energielabel.

Ontdek hier hoe je aan de slag gaat met de energie-efficiënte renovatie van je gevels en check op premiezoeker.be voor welke premies jij in aanmerking komt.

Heb jij recent een energieverslindende woning gekocht in Vlaanderen met een EPC-label E of slechter? Informeer je dan over de renovatieplicht. Alle woningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met een label E of F, moeten binnen 5 jaar na aankoop verplicht gerenoveerd worden naar een label D of beter.

Budgetvriendelijke oplossing

Interesse om je gevel te renoveren met Cedral gevelstroken, maar maak je je zorgen over het kostenplaatje? Door je Cedral gevelplanken zelf te installeren, bespaar je stevig op arbeidskosten. Daarvoor hoef je zelfs geen ervaren klusser te zijn. Volg gewoon de duidelijke instructievideo's en je klaart zelf de klus. Verder zijn de sidings makkelijk te verwerken en heb je niet veel gereedschap nodig. Met een minimale set gereedschap, zoals een cirkelzaag met zaagblad voor vezelcement en een schroefmachine, geef je jouw gevel een elegante make-over.

Ontdek hier hoe eenvoudig het is om zelf je Cedral gevelstroken te plaatsen.

Wil je zelf eens zien en voelen wat Cedral jou te bieden heeft? Vraag hier een gratis staal aan van je favoriete kleur en afwerking. Zo kan je gemakkelijker 

In samenwerking met Cedral

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.