Cedral sidings als gevelbekleding: een slimme keuze voor jouw (ver)bouwproject

Gepubliceerd op 27 Januari 2023

Wil jij je gevels een hedendaagse uitstraling geven? Als je ze bekleedt met Cedral sidings krijg je een duurzaam en onderhoudsvriendelijk resultaat. In dit artikel lees je waarom Cedral gevelstroken vanuit meerdere opzichten een slimme keuze zijn. Waarom vraag je geen gratis staal aan om kennis te maken met dit vezelcement bouwmateriaal? Je ontdekt meteen of je gekozen kleur een match is met je schrijnwerk.

Een duurzame keuze voor jouw gevels

Cedral sidings zijn the finishing touch in elk duurzaam renovatieproject. Om te beginnen combineren deze gevelstroken naadloos met isolatie. Door isolerend materiaal aan te brengen achter de gevelstroken, maak je je woning energiezuiniger. Bijgevolg zal je minder moeten verwarmen om je huis op temperatuur te houden, waardoor er minder CO2 in de lucht belandt. In een moeite bespaar je op je energiefactuur.

Daarbij komt het duurzame karakter van het materiaal. Cedral gevelstroken zijn gemaakt van vezelcement, wat bestaat uit cement, water en vezels. Vezelcement is bestand tegen extreme weersinvloeden (regen, wind, sneeuw, uv-straling, enz.), brandveilig en ongevoelig voor schimmel en bacteriën. Tel daarbij dat Cedral sidings maar weinig onderhoud vragen, en je beseft dat je jaren zorgeloos kan genieten. De grondstoffen die nodig zijn voor de Cedral sidings worden zo lokaal mogelijk ingekocht, waardoor het transport beperkt blijft. Productieafval wordt steeds meer gerecycleerd en grondstoffen- en energieverbruik worden tot een minimum herleid. Mooi voor je woning, goed voor ons milieu! Cedral is een duurzame keuze.

Tal van mogelijkheden voor stijlvolle gevels

Esthetisch zijn Cedral sidings een plaatje. Welke stijl, kleur, afmeting of patroon je ook graag ziet, creatief kan je er alle kanten mee uit. Modern, klassiek, strak, landelijk … Het is aan jou! Zo kan je kiezen uit een uitgebreid gamma uv-bestendige kleuren om je huis een geheel eigen karakter te geven. Het kleurenpalet gaat van smetteloos wit tot pikzwart, met vele stijlvolle kleurschakeringen tussenin.

Maar er is meer. Cedral gevelstroken zijn er in twee designafwerkingen en installatiestijlen. Kies voor het traditionele plankeneffect, of ga voor een moderne look met een strakke korrelfinish. Met Cedral Lap creëer je de typische cottagestijl, terwijl bij Cedral Click de elementen strak aaneensluiten voor een moderne, hedendaagse gevel. Goed om te weten: klassiek plaatst men de gevelstroken horizontaal, maar het kan ook verticaal. Een aanrader als je een strak, hedendaags effect beoogt.

Benieuwd naar inspiratie? Met deze inspiratiebrochure krijg je een helder overzicht van de mogelijkheden. Verder kan je hier uiteenlopende projecten bekijken die zijn afgewerkt met Cedral sidings.

Je merkt het: met Cedral sidings heb je mogelijkheden te over. Daarom passen ze zo goed in renovatieprojecten. Wist je trouwens dat Cedral gevelstroken zich mooi laten combineren met andere dak- en gevelmaterialen? Cedral is een stijlvolle keuze.

Een slimme investering

Energie en geld besparen, dat is doorgaans het belangrijkste doel van een renovatie. Met Cedral kies je voor een betrouwbaar materiaal met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Dat begint dus goed! Reken daar de premies van de overheid (als je ook je gevels isoleert), het duurzame karakter en de lage onderhoudskosten bij en je weet: Cedral is een budgetvriendelijke keuze.

Je gevelbekleding zelf plaatsen, of een vakman inhuren?

Als klusser kan je gerust zelf je Cedral sidings plaatsen. Je zaagt de stroken op maat, je hoeft niet voor te boren en dankzij de vele bijpassende afwerkingsprofielen werk je je gevel perfect af. Ontdek hier hoe je aan de slag gaat en bereken je materialen.

Maar het is ook mogelijk om een ervaren vakman in te schakelen. Als je voor een Cedral Select Partner kiest, gebeurt het werk gegarandeerd volgens de richtlijnen van de fabrikant en de strengste normen. Maak hier een kostenraming voor jouw project en kom in contact met een gecertificeerd Cedral Select gevelplaatser.

Eens zien en voelen wat Cedral jou te bieden heeft? Vraag hier een gratis staal van je favoriete kleur en type siding. Zo ontdek je de unieke look van dit vezelcement bouwmateriaal bij je thuis en kan je makkelijker een beslissing nemen. Et voilà, de eerste grote stap naar je nieuwe gevel is gezet!

Lees ook:
Waarom is vezelcement een goede keuze voor mijn gevel?
Waarom renoveren met Cedral gevelstroken? 
Een duurzame gevel: kies ik voor hout of vezelcement?