Aluminium gevelkleding: als subtiel accent of unieke eyecatcher voor je woning

Gepubliceerd op 19 Mei 2022

Wil je je woning een moderne uitstraling geven? Dan is aluminium gevelbekleding een mooie surplus. Deze populaire geveltrend past perfect bij de hedendaagse architectuur en andere strakke, geveloplossingen. Zet je woning extra in the picture, maak kennis met de nieuwkomer Facade gevelbekleding.

Aluminium gevelbekleding Facade gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding blijft een topper in de hedendaagse architectuur. Strakke aluminium profielen geven met hun grafisch lijnenspel je woning een subtiele touch of zetten hem extra in de verf. In het Facade gevelbekleding gamma heb je keuze uit vier types verticale gevelprofielen.

Eenvoudige montage

Het nieuwe gevelsysteem bestaat uit een eenvoudig kliksysteem dat gemonteerd kan worden op een vlakke en solide basisstructuur (met isolatie en ventilatie). Hiertegen worden de achtergrondprofielen aangebracht en daartegen de uiteindelijke afdekkingsprofielen tegen geklikt. Dankzij de onzichtbare bevestiging ontstaat er een strak en modern geheel.

Vier verticale profielen

Er zijn vier mogelijke afwerkings- of afdekkingsprofielen in het Facade gevelbekleding gamma. Zo vind je zeker de geschikte uitstraling voor je je woning. Ga je voor smalle, brede, diepe, of open aluminium profielen? Het smalle profiel creëert een ritmisch, uitgesproken lijnenspel. Terwijl het breed profiel subtieler en rustiger is, ideaal is voor grote oppervlaktes. Met het diepe profiel accentueer je de rechte lijnen nog meer door de schaduwen die tussen de profielen ontstaan. En met het open, u-profiel kun je de gevel invullen met kleuren, houten bezetting, of verlichting.

Duurzame lak in oneindig veel kleuren

Je kunt voor je aluminium gevelbekleding kiezen uit 100% ecologische lak in alle mogelijke RAL-kleuren. Zo personaliseer je je gevelprofielen naar eigen smaak en kun ze ook perfect afstemmen op de rest van je buitenschrijnwerk. Aluminium is sowieso een duurzaam product. Bovendien worden de profielen gelakt met een beschermende poederlak waardoor ze makkelijk te onderhouden zijn en de kleur voor lange tijd behouden wordt. Lees meer over de duurzame mindset.

Uniform esthetisch geheel

Wil je graag deze stijl van je aluminium gevelbekleding doortrekken naar je deuren en poorten? Dat kan. Zorg voor een mooi uniform en esthetisch geheel door ze met dezelfde profielen te laten bekleden. Ook passen de profielen perfect bij schrijnwerk en andere façadematerialen. Benieuwd naar nog meer strak buitenschrijnwerk dat perfect matcht bij je Facade gevelbekleding? Ontdek hier het gamma screens, rolluiken en rolpoorten.

Gevelbekleding in je interieur

Ben je helemaal gewonnen voor de strakke aluminium gevelprofielen? Waarom ze niet in huis halen? Ook in een modern interieur transformeren ze je binnenmuren in een aantrekkelijke eyecatcher.

Wordt aluminium gevelbekleding het nieuwe uithangbord van je woning of zoek je een andere façade-oplossing? Laat je inspireren door de referenties of ga langs bij een verkooppunt in je buurt.