Gevelbekleding: ontdek slijtvaste sidings in pvc en bestel online

Gepubliceerd op 05 Oktober 2021

Plannen om je gevels te renoveren? Met sidings geef je ze snel een passende, nieuwe look. Deze gevelstroken voor buitenmuren hebben interessante voordelen. Niet verwonderlijk dat heel wat (ver)bouwers ermee aan de slag gaan. Leer meer over de mogelijkheden met sidings en ontdek waar je ze kan bestellen.

Snel een frisse uitstraling voor je gevel

Voor je van start gaat met het renoveren van je gevel, bepaal je welk materiaal het meest geschikt is voor jouw project. Zo kan je overwegen om voor sidings te kiezen. Dit zijn duidelijk zichtbare gevelstroken die je aan de buitenwanden van je woning plaatst. Doorgaans zijn ze gemaakt van pvc, maar soms ook van hout, metaal of vezelcement. Sidings in pvc hebben op veel vlakken een streepje voor. Pvc is namelijk een licht materiaal dat slijtvast en recycleerbaar is. Verder is het brandrisico van dit type pvc-gevelbekleding heel laag. En bevestig je je pvc-sidings zoals het hoort, dan weet je zeker dat ze jaren meegaan en niet zullen rotten. Bestel je pvc-gevelplaten en alle benodigdheden makkelijk online.

Waarom kiezen voor pvc-sidings?

Pvc-sidings geven je gevel een uniforme uitstraling, zonder dat je grote investeringen moet doen. Ook zal je gegarandeerd iets vinden wat bij jou en je woning past. Er is een brede waaier aan kleuren, bovendien kan je je sidings afstemmen op de kleur van je ramen en deuren. Verder vraagt pvc heel weinig onderhoud en is het bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Wil je graag genieten van de voordelen van pvc, maar ook van de warme uitstraling van hout? Ontdek dan zeker de pvc-sidings met hout- of vezelcementlook. Praktisch en esthetisch!

Sidings plaatsen: een eenvoudige klus

Hoe gaat het plaatsen van sidings in z’n werk? Wel, eigenlijk gaat dit verrassend eenvoudig dankzij een handig tand- en groefsysteem. Ook zijn er de nodige start- en eindprofielen beschikbaar. Eerst plaats je een houten of aluminium draagstructuur tegen je bestaande gevel. Vervolgens bevestig je de smalle gevelstroken aan deze structuur. Deze manier van plaatsen heeft een belangrijk voordeel. Door de stroken tegen de draagstructuur te plaatsen, creëer je een geventileerde luchtspouw die bescherming biedt tegen wisselende weerinvloeden. Bestel je benodigdheden makkelijk online.

Gebruik je een houten draagstructuur? Dan plaats je er best een EPDM-kunststoffolie achter. Die biedt immers extra bescherming tegen mogelijk insijpelend vocht. Als je een spatie laat tussen de sidings onderling, zie je bovendien een zwarte EPDM-folie in plaats van de draagstructuur. Bestel hier geschikte gevelfolie.

Combineer sidings met gevelisolatie

Ga je je gevel bekleden met sidings? Dan combineer je dit best met het isoleren van je buitengevel. Zeker als je bestaande gevel nog niet geïsoleerd is, kan dit voor jou voordelig zijn. Dankzij de isolatie kan je heel wat energie besparen. Onder bepaalde voorwaarden kan je zelfs aanspraak maken op premies. Check hier of jouw project in aanmerking komt voor een premie.

Bestel je sidings makkelijk online

Je sidings of gevelplaten bestellen kan snel en makkelijk online. In de webshop van Bouwdepot vind je zowel de kleurvaste gevelplaten,  de juiste profielen (in alle nodige maten en vormen), de folie die je tegen de gevel plaatst ter bescherming als de schroeven die je nodig hebt voor de montage. Zo hoef je slechts één bestelling te doen, waarna je snel alle benodigdheden in huis hebt.

Interesse in sidings als gevelmateriaal, maar twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel een stalenpakket en sla aan het vergelijken. Eens je beslist hebt, kan je alles makkelijk online bestellen. Veel succes!