Basisgereedschap tijdens een verbouwing

Gepubliceerd op 16 March 2021
gereedschap verbouwing

Je gaat verbouwen, maar buiten een paar schroevendraaiers en een hamer, ziet je gereedschapskist er vrij leeg uit. Tijd om deze wat aan te vullen. We maakten voor jou een duidelijk overzicht van welk gereedschap onmisbaar is tijdens een verbouwing.

Slagschroevendraaier

De meesten onder ons hebben wel een kruis- en sleufschroevendraaier in huis, maar tijdens een verbouwing werk je makkelijker met geautomatiseerde apparaten, zeker wanneer je te weinig plaats hebt om kracht te zetten. Een slagschroevendraaier is hiervoor ideaal. Je bevestigt zonder moeite gipsplaten op houtconstructies, dunne metalen platen of metal-stud platen doordat de kracht bij de slagschroevendraaier van de slagkop komt en niet van de motor. Hierdoor worden het accu en de motor minder belast. Een tweede voordeel is dat je bij dit apparaat geen kracht moet zetten vanuit je polsen of handen, wat voor jou enkel aangenamer werkt.

Klopboormachine

Schroeven en boren in stevige materialen is met een klopboormachine een koud kunstje. Je hebt er die via een snoer op netstroom werken, maar tegenwoordig kom je steeds vaker accuklopboormachines tegen. De klopfunctie zet je aan of uit, afhankelijk van de klus. Je zet deze aan wanneer je in harde steensoorten moet boren. Boor je in een zachter materiaal zoals hout of gips? Zet de klopfunctie dan uit. Wanneer je door een betegelde muur gaat boren, laat je deze functie uit zolang je in de tegel boort, zodat deze niet breekt. Door de tegel geboord? Zet de klopfunctie dan weer aan om verder in de muur te boren.

Breekhamer

Klaar voor de grove breekwerken? Muren uitbreken, tegelvloeren wegkappen of funderingen slopen; je doet het allemaal met een breekhamer. Dankzij deze krachtige machine verlopen de zware klussen als een fluitje van een cent. Bij een breekhamer draait de kop niet rond, maar op en neer. Door die beweging slaat de beitel in het te slopen materiaal. De kracht wordt uitgedrukt in Joule. Afhankelijk van het werk dat verricht moet worden, verschilt het aantal. Voor een smalle sleuf gebruik je een veel lager aantal Joule dan voor het opbreken van een betonnen vloer.

Multischuurmachine

Een allrounder onder de schuurmachines is de multischuurmachine. Of het nu om een grote oppervlakte of om precisiewerk gaat, dit apparaat is er geschikt voor. Dankzij de strijkijzervormige schuurzool kan je perfect aan alle hoeken. Sommige multischuurmachines hebben nog extra hulpstukken waardoor het schuren nog preciezer kan verlopen en je alle moeilijk bereikbare plaatsen toch kan opschuren.

Heb je zwaardere schuurklussen voor de boeg? Dan is een bandschuurmachine eerder het aangewezen materiaal. Je schuurt in no time grote hoeveelheden verf- en laklagen af. De motor zorgt ervoor dat de schuurband in een hoog tempo ronddraait waardoor grote oppervlakken schuren supermakkelijk wordt.

Multitool

Een multitool is binnen het gereedschap een beetje het manusje-van-alles. Je schuurt, zaagt en snijdt er verschillende materialen mee. Vooral voor de kleinere restauratie- of installatiewerken is dit toestel een must have! Met oscillerende multitools schuur je makkelijk sleuven en bolle oppervlakken, maar verwijder je ook in een handomdraai kapotte tegels. Lijmresten verwijderen en oude leidingen vlak op de muur afzagen bijvoorbeeld zijn andere werken die je met een multitool verricht. Afhankelijk van het aantal meegeleverde accessoires kan je met dit apparaat superveel werk verzetten.

Benieuwd naar meer gereedschap voor je verbouwingswerken? Ontdek hier de verschillende tools.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan