Geluidsisolerend bouwmateriaal voor optimaal wooncomfort

Gepubliceerd op 18 February 2021

We wonen in Vlaanderen alsmaar compacter en dichter op elkaar. Maar wat met ons wooncomfort? Om geluidshinder te beperken is (ver)bouwen met sterk geluidsisolerend bouwmateriaal een juiste keuze. Lees hier alles over de voordelen van geluidsisolerende bouwelementen.

Een aangenaam binnenklimaat zonder geluidshinder

We wonen steeds dichter op elkaar en dat beïnvloedt ons wooncomfort. Wanneer scheidingswanden tussen wooneenheden bestaan uit standaard bouwmateriaal, heeft dat heel wat impact. Ruziënde buren die je rust verstoren met geschreeuw en dichtklappende deuren, je kinderen die luide muziek spelen op hun kamer … De akoestische isolatie van Silka-bouwblokken werkt zó goed, dat je zelfs tijdens een powernap niet wakker wordt van een stevige bas, drumkicks of geschreeuw. Verkies jij ook een aangenaam binnenklimaat? Ontdek alle troeven van Silka.

Ook interessant voor kleinere (ver)bouwprojecten

Silka is geschikt voor elke type gebouw, en zeker ook voor kleine nieuwbouw- en verbouwprojecten. Met de bouwblokken van een kleiner formaat, combineer je de karakteristieke voordelen van kalkzandsteen met flexibiliteit van werken. Silka-producten zijn erg gebruiksvriendelijk en door het verlijmen eenvoudig te verwerken. Een snel en efficiënt bouwproces met uiteenlopende toepassingen: verschillende afmetingen en diktes voor zowel buitenmuren als scheidingswanden, dragend en niet-dragend. Benieuwd welke blokken geschikt zijn voor jouw (ver)bouwproject? Informeer je bij Xella en krijg nuttig advies.

Muren met hoogwaardige warmteopslag

Tijdens het opwarmen van een ruimte slaan Silka-muren warmte op. Daalt de luchttemperatuur, dan wordt de warmte afgegeven aan de omgeving. Een warmte-nivellerend effect waarbij temperatuurschommelingen achterwege blijven. Het gevolg kan je raden: een positieve invloed op wooncomfort én energieverbruik. In de zomer blijven ruimtes koeler, in de winter blijven ze langer warm. Niet verwonderlijk dat Silka perfect past in het plaatje van lage-energiewoningen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Bekijk het samen met een specialist.

Belangrijke bouwtroeven van kalkzandsteen

De blokken van Silka bezitten een uitmuntende akoestische isolatie. Ze absorberen storende omgevingsgeluiden en vormen zo de ideale buffer tegen geluidsoverlast. Gedaan met frustratie, stress en bijhorende gezondheidsklachten. Door zijn hoge massa zorgt kalkzandsteen voor enerzijds een grote draagkracht en anderzijds een hoog ademend en warmte-accumulerend vermogen: een laag energieverbruik is jouw beloning. Een Silka-muur is bovendien brandveilig en ongevoelig voor vocht en schimmel. Wie (ver)bouwt met Silka, kan zich veilig voelen in een gezonde ruimte. Ontdek alle sterke eigenschappen van Silka-bouwmateriaal.

Bouwen met een natuurlijk en ecologisch product

Kalkzandsteen is bij uitstek een natuurlijk product: water, kalk en zand zijn overvloedig te vinden in de natuur. Niet enkel is het productieproces energiezuinig – 60 tot 70 % minder energieverbruik dan andere bouwmaterialen – ook de verschillende bouwsystemen verminderen de CO2-uitstoot. Denk maar aan het snelle bouwproces, het ontbreken van bouwafval en daarnaast is er de grootschalige verscheping van het materiaal. Ontdek hier meer over de milieuvriendelijke blokken van Silka.

Kies bij je (ver)bouwproject voor een optimaal wooncomfort. Met Silka-bouwelementen zorg je voor een uitmuntend binnenklimaat en een laag energieverbruik. Bezoek een Silka-handelaar in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan