Gevelstenen kiezen: bescherm uw gevels tegen witte vlekken en sluiers, zonder extra kosten

02/09/2020

Witte uitslag op een nieuwe gevel, da’s zonde. Hoe kunt u dit voorkomen? Met geïmpregneerde gevelstenen van Vandersanden zijn uw gevels beter beschermd tegen uitbloeiingen en worden ze minder snel vuil. Dit alles kost u geen euro extra, én u bespaart op gevelonderhoud.

Langdurig mooie gevels, zonder witte vlekken en sluiers

U ziet ze wel eens opduiken bij nieuwbouwwoningen: lelijke witte vlekken en sluiers op de gevel die er niet horen te zitten. De oorzaak van dit verschijnsel moet u zoeken in de gebruikte cement. Zout, kalk en andere mineralen die daarin zitten, worden door de bakstenen opgezogen. Als dan de muur uitdroogt door de warmte van de zon, verschijnen er witte vlekken. Maar het kan ook anders! Ontdek hier het geheim achter langdurig mooie gevels.

Geïmpregneerde stenen voor extra bescherming, zonder meerprijs

De witte vlekken en vuildeeltjes hebben geen invloed op de kwaliteit van uw gevelstenen, maar mooi oogt het niet. Wilt u vervuiling van uw gevels zoveel mogelijk voorkomen, kies dan voor geïmpregneerde bakstenen van Vandersanden. Daarmee krijgen witte vlekken en sluiers door vergipsing geen kans. Duur? Welnee, deze innovatie kost u geen euro extra. U krijgt zelfs 25 jaar garantie tegen vergipsing. Bijkomend pluspunt: een gevel met geïmpregneerde gevelstenen laat zich veel makkelijker reinigen. Maak kennis met deze innovatie.

Roetafzettingen, mos en algen zijn makkelijk te verwijderen

Wanneer u kiest voor geïmpregneerde bakstenen, kunt u vervuiling door roetafzetting, mos en algen makkelijker verwijderen dan wanneer u kiest voor niet-geïmpregneerde stenen. Interessant wanneer u in een drukke stad of een beboste omgeving woont. De waterafstotende laag van deze gevelstenen is volledig kleurloos, waardoor de kleur die u kiest intact blijft. Welke kleur gevelsteen u best kiest? Dat ontdekt u eenvoudig via de online kleurenselector. Vraag hier uw gratis inspiratiegids gevelstenen aan en laat u inspireren.

Wat zijn geïmpregneerde bakstenen?

Impregneren betekent letterlijk: een materiaal doordringen met een andere stof. Door gevelstenen na het bakproces te bewerken met een speciale vloeistof, maakt Vandersanden ze waterafstotend. De waterafstotende laag blokkeert kalk, zout en gips. Hierdoor zijn de zichtzijden van de gevelstenen beter beschermd tegen witte vlekken en sluiers. Verder hechten roet en mos veel minder goed. Het resultaat? Langdurig mooie gevels die haast geen onderhoud vragen.

Informeer u verder en krijg professioneel advies op maat

Voor advies op maat van uw project, neemt u best contact op met de adviseurs van Vandersanden. Vul het online formulier in en stel uw vraag, of maak uw afspraak voor een bezoek aan een showroom.

Kiest u voor geïmpregneerde gevelstenen, dan zijn uw gevels beter beschermd tegen witte sluiers en vlekken. Er is haast geen onderhoud nodig, waardoor u bespaart op reinigingskosten. Interesse? Neem contact op met Vandersanden voor advies op maat en een offerte.

In samenwerking met Vandersanden

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.