Houten gevelbekleding dat vergrijst, niets voor jou? Ga voor het perfecte alternatief in pvc of houtcomposiet

Gepubliceerd op 13 November 2020

Houten planken zijn zeer gewild als gevelafwerking. Het geeft je gevel een warme, natuurlijke uitstraling en is prima te combineren met andere materialen. De natuurlijke houtkleur verdwijnt echter al snel en maakt dan plaats voor een saaie grijstint. Geen fan van grijs? Ontdek gevelbekleding die zijn uitstraling behoudt.

Hout in ‘vijftig tinten grijs’

Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke uitstraling en kleur. Maar onbehandeld wordt het na een tijdje grijs. Hoe komt dit? Simpel, door uv-licht. En in hoe meer zonlicht je gevelbekleding baadt, hoe sneller het hout zal vergrijzen. Een aanbouw met houten bekleding die in het noorden ligt zal misschien minder snel verkleuren, maar over het algemeen verkleurt hout vrij snel. Bevindt de gevelkleding zich maar gedeeltelijk in de zon, omdat er een partij schaduw op valt, dan vergrijst hout het zelfs onregelmatig.

Hout kleuren

Je zou het vergrijsd hout kunnen behandelen met een gekleurde olie of beits. Dit is echter niet bij elke houtsoort mogelijk en vraagt wel wat tijd en onderhoudswerk.

Duurzame gevelbekleding met houtlook

Wil je liever een gevelbekleding die mooi blijft, zonder dat je er jaarlijks uren onderhoudswerk in moet investeren? Kies dan voor een buitengeveloplossing in pvc om houtcomposiet. Deze gevelplanken combineren perfect de warme sfeer van hout met duurzaamheid. Bovendien kun je ze ook combineren met isolatie. Ideaal toch? Ontdek verschillende buitengeveloplossingen.

Gevelbekleding in pvc

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke gevelbekleding die lang meegaat? Dan is gevelbekleding in pvc een goede keuze. De gevelplanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, mét of zonder houtnerfstructuur. Bovendien is het makkelijk te plaatsen  en onderhouden. Verder is pvc 100% recyclebaar. Wil je naast je gevel opfrissen ook nog op je energiefactuur besparen? Combineer je pvc gevelbekleding dan met een isolatiesysteem. Ontdek er meer over in deze video.

Gevelbekleding in houtcomposiet: een beetje verkleuring

Gevelbekleding in houtcomposiet combineert het natuurlijke uitzicht en gevoel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van hout. Maar in tegenstelling tot hout hoeft het niet vernist of geolied worden. Deze planken hebben een echte natuurlijke look and feel, en zijn beschikbaar in drie verschillende natuurlijke kleuren. Deze kunnen een beetje verkleuren maar zijn veel duurzamer. Zo geniet je jarenlang van het warme, natuurlijke gevoel van hout. Dit type gevelbekleding kun je ook perfect combineren met een isolatiesysteem. Tip: plaats ook een duurzaam terras in hetzelfde materiaal.

Ben je op zoek naar planken gevelbekleding die tot in de puntjes verzorgd is en zijn mooie uitstraling doorheen de jaren behoudt zonder al te veel onderhoudswerk? Ontdek er meer over in de infobrochure of neem contact op met een dealer in je buurt.