Bezuinig op je energie-uitgaven dankzij massieve buitenmuren met Silka-kalkzandsteen

Gepubliceerd op

Zonder de nodige isolatie gaat er zo’n 25% van de warmte in je woning verloren via de buitenmuren. Hierdoor betaal je onnodige energiekosten. Een goede thermische isolatie is dus aangeraden. Ontdek hoe de kalkzandsteen Silka hierin een rol kan spelen.  

Warmteverlies via de buitenmuren

Warmteverlies via de buitengevels van je woning voel je in je portemonnee. Zijn de muren niet geïsoleerd, dan gaat er zo’n 25% van de warmte in huis verloren. Energie waar jij de kosten van betaalt. Dat is niet alleen geldverspilling, het is ook belastend voor het milieu. Ontdek hier mogelijke oplossingen.

Na te leven EPB-regels

De Vlaamse overheid moedigt beter isoleren aan. Zo moet je sinds 2006 voor nieuwbouw en verbouwingen met bouwaanvraag voldoen aan de eisen van de energieprestatieregelgeving. Het totale isolatiepeil (K) van zo’n gebouwde of verbouwde woning mag maximaal slechts K45 bedragen. Bouwen met kalkzandsteen Silka kan een oplossing bieden. Neem contact op met een handelaar in je buurt voor meer info.

Kalkzandsteen en warmteaccumulatie

Kalkzandsteen is samengesteld uit kalk (7%) en zand (93%) vermengd met water. Het veelzijdig, flexibel bouwmateriaal wordt gebruikt in de vorm van blokken en elementen. Eén van de positieve eigenschappen van Silka is de warmteaccumulatie. Dit wil zeggen dat het goed warmte vasthoudt en bij een temperatuurdaling van de lucht weer warmte afgeeft. Ontdek de Silka-producten.

Maximaal warmtecomfort

Hoe behaaglijk voelen de ruimtes in je woning aan? Dit wordt onder andere bepaald door de thermische isolatiewaarde, maar ook door de wandtemperatuur, warmteaccumulatie, faseverschuiving en amplitudedemping. Met Silka speel je hier zeker op in. Combineer je een buitenmuur met een goede spouwisolatie en een kalkzandstenen binnenblad, dan is je woning optimaal thermisch geïsoleerd. Wat maakt Silka-kalkzandsteen zo geschikt?

1. Thermische isolatiewaarde

Kalkzandsteen heeft een goede thermische isolatiewaarde. In combinatie met een gangbaar isolatiemateriaal voldoet het ruimschoots aan de strenge voorwaarden van de normen die momenteel gelden.

2. Plaatsingsmogelijkheden van isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen prima geplaatst worden dankzij de vlakke uitvoering en de hoge maatvastheid van de blokken.

3. Gunstige binnenwandtemperatuur

De temperatuur van de binnenwand is zeer gunstig, hierdoor bespaar je heel wat op stookkosten.

4. Thermische inertie

De kalkzandsteenblokken hebben een hoge warmtecapaciteit, ook wel thermische inertie genoemd. Ze nemen warmte of koelte gemakkelijk op en geven dit ook weer af wanneer de luchttemperatuur wijzigt. Zo wordt het temperatuurverloop in een ruimte goed gereguleerd en bespaar je op stookkosten.

Bouwmateriaal van de toekomst

Silka-blokken zijn naast thermisch inert ook milieuvriendelijk, geluidsisolerend, dragend en duurzaam. Positieve eigenschappen die zeer interessant zijn om vandaag al te kunnen bouwen voor de toekomst. De kalkzandsteenblokken kunnen zowel voor nieuwbouw, verbouwingen als renovatie worden ingezet. Zowel voor woning- als utiliteitsbouw. Doordat ze zowel dragend als niet dragend ingezet kunnen worden zijn ze op verschillende gebieden toepasbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden van kalkzandsteen Silka voor jouw project? Vraag advies aan een handelaar in je buurt of neem contact op met Xella. Succes!