Geen dure isolatiematerialen nodig
Wie de media een beetje volgt, weet: bouwen wordt er niet goedkoper op. Isolatiemateriaal bijvoorbeeld, wordt steeds duurder. Gelukkig kan je deze kost vermijden en toch profiteren van efficiënte isolatie. Als je ervoor kiest om te bouwen met Ytong cellenbeton heb je namelijk geen extra isolatiemateriaal nodig. Ytong cellenbeton is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand. Met de lichte Ytong-blokken bouw en isoleer je tegelijkertijd. Zo bouw je algauw 10 procent goedkoper. In een moeite vermijd je de gezondheidsrisico’s die sommige isolatiematerialen zoals PUR kunnen veroorzaken. Bekijk het introductiefilmpje en ontdek Ytong.
Hoe komt het dat Ytong cellenbeton zo goed isoleert? Ytong heeft uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. De met lucht gevulde cellen in het materiaal hebben een gesloten structuur. De lucht binnenin kan dus niet bewegen. Ideaal, want stilstaande lucht is de beste isolator. Ook op lange termijn ben je gerust, want de isolatiewaarde blijft levenslang behouden. Vraag je infogids aan en leer meer over de sterke eigenschappen van cellenbeton.
Voorkom koudebruggen en bespaar op je energiefactuur
Ytong-blokken isoleren zelfs zo goed dat er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Koudebruggen -ook wel bouwknopen genoemd- zijn een oorzaak van hoge energierekeningen. Ze komen voor op plaatsen waar je huis onvoldoende geïsoleerd is, bijvoorbeeld bij de aansluiting van de muren met de vloer en het dak. Een koudebrug leidt tot warmteverlies, bovendien koelt de warme lucht in huis af in contact met deze koude oppervlakken. Door de condensatie ontstaat er geurhinder en schimmel. Het kan ook anders. Als je je woning bouwt met Ytong cellenbeton, zal je niet te maken krijgen met dit soort problemen. Vind hier een verkooppunt in je buurt.
Hoe realiseer je EPB-aanvaarde bouwknopen? De Ytong gehydrofobeerde kimblok biedt hier de oplossing. Hij bestaat in vele formaten, vormt een stabiele dragende muurvoet en isoleert levenslang in alle richtingen. Vraag je gratis infobrochure aan.
Bouwen met Ytong = minder werkuren te betalen
Er is nog een reden waarom je bespaart met Ytong: bouwen met cellenbeton gaat erg snel. De lichte Ytong-blokken zijn namelijk veel groter dan snelbouwstenen. Je hebt maar 6,6 blokken nodig per m²! Verder wordt Ytong niet gemetseld, maar gelijmd voor een luchtdicht resultaat. En lijm bereiden gaat een stuk vlotter dan mortel maken. Op die manier schiet het werk op en zijn er minder werkuren nodig om je bouwproject te realiseren. Een besparing van geld en tijd! Lees meer over de verwerking van Ytong in deze brochure.
Tip: Als je zelf aan de slag gaat met de Ytong-bouwblokken, bespaar je extra. Meld je aan voor een gratis opleiding van een halve dag en ontdek hoe Ytong verwerkt wordt, maar ook wat je er allemaal mee kan.
Makkelijk aanpasbaar zonder extra kosten
Als je bouwt met Ytong, kan je je vrijheid de vrije loop laten zonder te hoeven vrezen voor extra kosten. Ytong-bouwblokken zijn namelijk eenvoudig te verzagen. Dat maakt ze geschikt voor technische uitdagingen en ronde muren. Buitenmuren in cellenbeton afwerken kan met gevelstenen, buitenpleister of hout. Stel deze klus gerust uit als dat beter uitkomt, want een muur in cellenbeton heeft eigenlijk geen afwerking nodig.
Goed om te weten: Als je met Ytong bouwt, kan je al zoveel mogelijk rekening houden met je (toekomstige) noden én later aanpassingen doen wanneer dat nodig blijkt. Zo evolueert je huis met je mee. Lees meer over futureproof bouwen met Ytong.
Vermijd schade door brand
Een brand kan een bouwproject snel tot as herleiden, maar niet als je voor Ytong kiest. Als je bouwt met Ytong, ben je zeker van een optimale brandveiligheid. Ytong-blokken zijn onontvlambaar, onbrandbaar, vervormen niet en scheiden geen giftige gassen af. Dat voorkomt niet alleen dat een brand zich uitbreidt, maar zorgt ook dat de hitte wordt tegengehouden. Omdat de brand niet overslaat naar de verschillende ruimtes blijft de schade steeds beperkt. Lees meer over de brandveilige eigenschappen van Ytong.
Wat is de prijs van Ytong-blokken?
De prijs van een Ytong-blok wordt beïnvloed door de dikte. De dunnere blokken kosten tussen de 40 à 55 euro per m². Voor de dikkere variant betaal je zo’n 80 à 90 euro per m². Dit inclusief plaatsing en lijm, exclusief btw. Verder hebben ook de grootte en de moeilijkheid van je project een invloed op de prijs. Voor een offerte op maat neem je best contact op met een Ytong-handelaar in je buurt. Vind je dichtstbijzijnde verdeler.
Als je bouwt met Ytong, hoef je geen extra isolatie te voorzien om aan de isolatie- en EPB-eisen te voldoen. Bovendien gaat bouwen met cellenbeton erg snel en kan je makkelijk aanpassingen doen. Waarom ga je niet zelf aan de slag? Ontdek hoe tijdens een gratis opleiding. Breng je plannen mee en krijg advies voor jouw project. Doen!