Je moderne energiezuinige woning wind- en waterdicht in 2 maanden?

Gepubliceerd op 08 January 2021

Ruwbouwaannemer Concrete House doet het keer op keer. Hun hedendaagse woningen, energiezuinig of energieneutraal, worden wind- en waterdicht opgeleverd in een tijdspanne van nauwelijks twee maanden. Ontdek hier hoe dat kan en welke voordelen dit voor je levert.

Energie besparen, een noodzaak én een weldaad

De overheid sensibiliseert ons om energiezuiniger te leven en te bouwen. De eisen die ze op dit vlak stelt, worden ook met de dag strenger. Wie nu bouwt, krijgt te maken met tal van bindende voorschriften op vlak van luchtdichtheid en isolatie. CONCRETE HOUSE past een innovatief bouwprocedé met prefab betonwanden toe dat zich hier optimaal toe leent. Meer nog, het laat toe om volledig energieneutraal te bouwen met als resultaat een sterke daling van uw energiekost.

Het voordeel van prefab betonbouw

Concrete House bouwt met holle prefab betonwanden. Eens op de werf geplaatst, worden ze ter plaatse volgestort met beton. In de wanden zijn vooraf reeds alle uitsparingen aangebracht voor ramen, leidingen, roosters, doorvoeren en wachtbuizen. In functie van de latere gevelafwerking wordt de isolatie ofwel in ofwel tegen de holle wanden aangebracht. Dergelijke betonwanden bieden het grote voordeel dat ze vooraf in de fabriek geprefabriceerd zijn. Op de werf kunnen ze vlot worden geplaatst, waardoor het eigenlijke bouwproces veel sneller verloopt en minder onderhevig is aan slechte weersomstandigheden.

Alle energetische verwachtingen ingelost

Concrete House werkt met grootformaat betonnen wanden, waardoor het aantal aansluitingen in de gevel drastisch beperkt wordt.  Dit is meteen een belangrijke voorwaarde om erg luchtdicht te kunnen bouwen en zo aan de de strenge EPB-eisen te voldoen. Bovendien is beton thermisch zeer inert, zelfs 6 keer meer dan hout. Dit heeft als voordeel dat de binnentemperatuur slechts weinig schommelt, wat het S-peil gunstig beïnvloedt. Een betonnen woning is steeds lekker warm in de winter en heerlijk fris in de zomer.

Duurzaam, hedendaags en creatief

Beton is niet toevallig het meest gebruikte bouwmateriaal. Het is een duurzaam product met onnoemelijk veel creatieve mogelijkheden. Zo laat beton een strakke, hedendaagse en minimalistische vormentaal toe. Dankzij grote overspanningen bijvoorbeeld kunnen in een woning imposante open ruimtes gecreëerd worden zonder de nood aan dragende binnenmuren. Ook op vlak van gevelafwerkingen, met crepi, beton, hout of andere materialen, kunt u gerust uw creativiteit de vrije loop laten.

Benieuwd? Bezoek de kijkwoning van Concrete House, download de informatiebrochure en neem contact op voor meer informatie.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan