Recticel vloerisolatie

Minder snel koude voeten in huis? Kies voor goede vloerisolatie en bespaar

04/08/2023

Naast je dak en je muren kun je ook je vloer isoleren voor een BEN-woning. Een geïsoleerde vloer voelt veel comfortabeler aan, en je hebt minder snel koude voeten. Wist je dat een niet-geïsoleerde vloer een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 11 °C heeft zelfs bij een binnentemperatuur van 22 °C? Dankzij een goede vloerisolatie stijgt de temperatuur naar gemiddeld 20 °C. Doordat de stralingstemperatuur van je vloer verhoogt, bereik je gemakkelijker de comforttemperatuur. Daardoor kan je 1 tot 3 °C minder stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen. Goed voor je portemonnee! Wil je ook BEN bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

 

De dunste vloerisolatie voor elk vloerpeil: Eurofloor

De Eurofloor vloerisolatieplaten van Recticel Insulation hebben een harde kern uit polyeruthaanschuim en zijn aan beide zijden bekleed met matgrijze, alkalibestendige bekleding met handig rasterpatroon. Die bekleding is bestand tegen de alkaliën die aanwezig zijn in chape of beton.

De platen hebben een hoge isolatie- of lambdawaarde waardoor je al met een dikte van 7 cm kan voldoen aan de BEN-eisen. De Eurofloor 300-platen hebben een druksterkte van 300 kPa (3 kg/cm² of 30 ton/m² bij 10% vervorming) en zijn daardoor ook geschikt voor vloeren die zwaar belast worden. Dankzij het kleine formaat (600 x 1.200 mm) en het handige rasterpatroon op de bekleding zijn de platen gemakkelijk te verwerken en te versnijden. Hierdoor zijn ze ook een goede oplossing om de vloeren van moeilijk bereikbare ruimtes zoals zolders te isoleren.

Graag meer weten over vloerisolatie? www.recticelinsulation.be

Isoleer het plafond van je garage, of je kruipkelder met Mupan Façade of Multimax 30

Het plafond van de garage of van de kruipkelder isoleren is altijd een goede investering. Creëer met kruipkelderisolatie in je woning een comfortabel binnenklimaat, beperk de warmteverliezen en bespaar zo op je energierekening. Isoleer je het plafond van je garage, dan vermijd je dat er warmte verloren gaat. Bovendien transformeer je je garage in een warme, droge ruimte, die ideaal is om spullen veilig in op te slaan of om comfortabel te klussen.

Voor de isolatie van het plafond van je garage of kruipkelder kan je kiezen tussen twee types van glaswolplaten: Mupan Façade en Multimax 30.

Mupan Façade is een stijve glaswolplaat met een zwart beschermend vlies en een lambdawaarde van 0,032 W/mK. Met deze plaat voldoe je aan de BEN-eisen bij een dikte van 14 cm.    

Multimax 30 heeft een lambdawaarde van 0,030 W/mK waardoor een dikte van 12 cm volstaat om aan de BEN-eisen te voldoen.       

Zowel Mupan Façade als Mutimax 30 bieden alle voordelen van elke glaswol isolatieplaat van Isover®:

  • prima isolatiewaarde tegen een interessante prijs
  • natuurlijk product
  • waterafstotend en brandveilig
  • flexibel
  • ademend
  • gemakkelijk te plaatsen
  • ...

Meer weten? Surf naar www.isover.be

Recticel vloerisolatie Isover garage-, kruipkelderisolatie
In samenwerking met www.iedereenben.be

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.