Spanning in de isolatiemarkt

Begin 2017 is er door samenloop van omstandigheden (brand, herstructurering fabrieken), een schaarste ontstaan in MDI, een van de basisgrondstoffen voor de productie van PIR isolatie. Hierdoor is er een enorme opwaartse druk op de isolatieprijzen gekomen.

PIR-isolatie terug duurder

Op enkele maanden tijd was in 2017 de prijs van PIR-isolatie gemiddeld met 25% gestegen. Nu bijna twee jaar verder, zijn de prijzen door economische redenen opnieuw gezakt tot bijna het oude niveau. Maar door de positieve conjunctuur in de bouw, komt er opnieuw een forse stijging aan.

Leveren aan afgesproken tarief

De meeste PIR-fabrikanten hebben reeds een prijsstijging van 8% doorgevoerd vanaf 1 juni. Nu komt er weer een nieuwe stijging aan, te verwachten begin september. Slimme bouwhandels maken zich sterk door voldoende voorraad te nemen om de lopende orders aan het afgesproken tarief te leveren. Hein Buedts van Zelfbouwdak reageert: "Zodra wij melding krijgen van een nakende prijsstijging, gaan wij alle backorders klanten reeds doorbestellen en reserveren voor onze klanten. Wij hebben momenteel voldoende voorraad om ook nieuwe klanten nog tijdelijk de oude tarieven te kunnen aanbieden, zolang de voorraad strekt natuurlijk.”

EPDM zelfbouwpakketten

Zelfbouwdak levert zelfbouwpakketten om platte daken met EPDM zelf te isoleren en waterdicht maken. De EPDM-dakfolie wordt naadloos uit één stuk geleverd op maat van het dak, en is dus gemakkelijk zelf te plaatsen. Bij de bestelling wordt er ook een handige montagefilm & -handleiding meegeleverd.

Interesse om je EPDM-dak zelf te plaatsen? Laat je inspireren door onze brochure of vraag een offerte aan.

In samenwerking met Zelfbouwdak

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Zelfbouwdak

Hoe zelf dakbedekking plaatsen op je plat dak?

Voor klussen aan je dak schakel je een dakwerker in, toch?

Zelf eenvoudig je plat dak isoleren? Bezoek Zelfbouwdak op BIS!

Jij kunt zelf je plat dak isoleren en waterdicht maken.

Open Dak Weekend Mechelen 23-24-25 augustus 2019

Wil je weten of zelf je plat dak plaatsen iets voor jou is?

Plaats eenvoudig zelf je plat dak en bespaar

Je kent vast de zelfbouwpakketten voor verwarming, ventilatie, elektriciteit en sanitair.

GRATIS Nieuwsbrief