Vloerisolatie

Gepubliceerd op 20 November 2014
Eurofloor
Eurofloor

Gemiddeld 25 procent van de warmte die in een woning verloren gaat, ontsnapt via het vloeroppervlak. Vloerisolatie is daarom een sterke aanrader, zeker als je vloerverwarming hebt. Maar ook bij een vloer op volle grond en boven onverwarmde ruimten is het plaatsen van vloerisolatie een slimme zet.

Elk isolatiemateriaal heeft zijn specifieke eigenschappen. Isolatieplaten of EPS-platen kenmerken zich door hun hoge isolatiewaarde. De platen zijn op een eenvoudige manier te plaatsen en worden bevestigd op een vlakke ondergrond. Ze zijn uiteraard drukbestendig zodat je vloer niet gaat inzakken of scheuren.

Daarnaast kun je kiezen voor geïsoleerde welfsels met isolatie aan de onderzijde of voor kant-en-klare isolatiemortels. Deze mortels op basis van EPS- of polystyreenkorrels – met een diameter van twee tot zes millimeter – optimaliseren je thermisch en akoestisch vloercomfort. Ze voldoen aan de strengste isolatienormen en zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen: voor horizontale vloeropbouw, als ondergrond voor vloerverwarming, als akoestische ondergrond en ter vervanging van de vloerplaat bij renovatie.

Het materiaal met de beste lambdawaarde van alle vloerisolatieproducten is gespoten polyurethaanschuim. Het gaat prat op een bijzonder goede dichting. Gespoten PUR vult moeiteloos elk gaatje en werkt iedere oneffenheid helemaal weg. Je kunt de dikte van de laag vrij kiezen en een bijkomend voordeel is de snelle plaatsing.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan