Minerale wol: een duurzame dakisolatie

Gepubliceerd op 21 April 2021

Een optimaal wooncomfort, een lagere energiefactuur en je steentje bijdragen voor het milieu. De voordelen van isolatie en in het bijzonder dakisolatie zijn je allicht al bekend. Dat de keuze van het type isolatiemateriaal evenzeer een ecologische impact heeft, is misschien wel nieuw voor je. Ontdek hieronder de voordelen van HOMETEC 32 voor jouw woning.

Duurzame nieuwbouw

Als je eraan denkt je dak te isoleren, is het niet alleen belangrijk te bepalen welke isolatie nodig is en hoeveel, maar ook welk type product je in je woning wil plaatsen. De keuzemogelijkheden op de markt zijn vandaag namelijk eindeloos. Voor dit residentieel nieuwbouwproject trekken veel bouwheren resoluut de kaart van duurzaamheid. Dat vertaalt zich dan in een minerale wol met uitstekende isolatiewaarde in een hoge dikte. Een gedurfde keuze? Niet als je het hen vraagt.

Eenvoudig te plaatsen

Wanneer je een aannemer hebt die prat gaat op kwaliteit en afwerking tot in de puntjes, dan weet je dat de keuze van isolatiemateriaal doordacht is. Om het dak van een privéwoning te isoleren is de voorkeur voor een ecologisch product evident. Maar ook de thermische isolatiewaarde speelt natuurlijk een belangrijke rol. De combinatie van beide vind je in HOMETEC 32. Uitgevoerd in een dikte van 220 millimeter.

Zelfs als je aannemer al vertrouwd is met het URSA assortiment, zal hij uitermate positief zijn over dit specifieke product voor dakisolatie. Een aangename verrassing: de minerale wolplaten laten zich makkelijk plaatsen. Dankzij de goede klemkracht spannen ze mooi op tussen de balken. Bovendien prikt de minerale wol niet. Dat maakt het plaatsen net dat tikkeltje aangenamer.

Duurzame producten voor een goede isolatie

Minerale wol, dat voor meer dan 60% uit zand bestaat, is van nature een milieuvriendelijk product. Met een geoptimaliseerde samenstelling en productie levert URSA met HOMETEC 32 een ecologische topprestatie. De thermische eigenschappen maken dat dit product een goede keuze is voor je dak. Bovendien is minerale wol ook brandveilig. HOMETEC 32 geeft minder stof af tijdens het plaatsen en is voelbaar zachter. Het akoestisch comfort krijg je er gratis bij.

Wil jij ook weten hoe het URSA assortiment past in jouw nieuwbouw of renovatieproject? Maak dan snel een afspraak.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan