Je woning na-isoleren? Kies spouwmuurisolatie

Gepubliceerd op 05 March 2021
Spouwmuurisolatie

Wil je jouw bestaande woning na-isoleren en heeft je huis een spouwmuur? Dan is spouwmuurisolatie de snelste en makkelijkste oplossing om het comfort in je huis te verhogen. Zowel naar warmte als geluidshinder toe. Ontdek hier waar je best op let voor een optimaal thermisch en akoestisch effect.

Een spouw is een holle ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. De spouwmuur is opgebouwd uit een binnenspouwblad of binnenmuur, de buitenmuur en de spouw. Spouwankers verbinden de binnen- en buitenmuur met elkaar. De spouw vangt het regenwater op, dat tegen de buitenmuur aankomt.

Door je spouwmuur te isoleren behoud je de warmte in huis en creëer je zo een aangenaam binnenklimaat. En dat zie je op je energiefactuur. Ook op akoestisch vlak heeft spouwmuurisolatie zijn voordeel. Storende omgevingsgeluiden worden efficiënt geweerd. Werk je bovendien met een gecertificeerde aannemer, dan heb je recht op een renovatiepremie.

Na-isoleren van spouwmuur

Wil je een bestaande woning na-isoleren zonder significante impact op je buitengevel of je binnenruimte? Spouwmuurisolatie is de ideale oplossing. Je raakt niet aan je buitengevel en je boet niet in aan ruimte binnenin. Bovendien is je spouwmuur isoleren een snelle en eenvoudige klus. Via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur wordt isolatiemateriaal in de spouw ingespoten. PURE FLOC KD inblaaswol is hiervoor een ideale oplossing. Gemaakt van minerale wol biedt het een pak voordelen:

  • bestaat voor 99 procent uit natuurlijke materialen, zoals glas en zand
  • maakt je woning energiezuinig
  • is vrij van schadelijke stoffen en volledig brandveilig
  • heeft een duurzaam karakter
  • bevordert het drogen van het metselwerk dankzij zijn doorlatende aard

Aandachtspunten bij spouwmuurisolatie

Om je spouw op een effectieve manier te isoleren, gelden een aantal voorwaarden:

  • De luchtspouw is minstens 5 centimeter dik.
  • De spouw is niet vervuild met cementresten, zand of ander afval.
  • De buitengevel is dampopen en vorstbestendig en verkeert in goede staat.
  • Er is geen te sterke belasting van de buitengevel door slagregen of wind.

Een inspectie van de spouw is dus cruciaal voor je aan de werken begint.

Grondige verbouwing voor de boeg?

Ben je toch van plan je huis ingrijpend te renoveren en is ook je buitengevel aan een upgrade toe? Breng dan spouwmuurisolatie direct aan op het binnenspouwblad of werk met isolatieplaten op de buitengevel. In beide gevallen strip je de buitengevel en bouw je hem nadien weer op. Kies hierbij een vormvast product voor een makkelijke plaatsing en profiteer van de voordelen van minerale wol met de WALLTEC BLACK minerale wolplaat.

Wil je een maximaal thermisch effect? Met een combinatie van buitenmuurisolatie en spouwmuurisolatie zit je sowieso goed.

Wacht niet langer met je renovatie en ga aan de slag met spouwmuurisolatie.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan