Comfortabel isoleren met een minimum aan stof? Deze minerale wol is lief voor jou en het milieu!

Gepubliceerd op

Met een woning die onvoldoende geïsoleerd is, jaag je jezelf op extra kosten. De warmte in je woning ontsnapt haast meteen, waardoor je meer moet verwarmen. Liever een lage energiefactuur? Ga dan aan de slag met URSA TERRA minerale wol, een uiterst doeltreffend en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Dat kan tegenwoordig haast stofvrij en zonder jeuk. Wat een verademing!

Isoleren, een prima investering

Je woning isoleren is een prima investering, zoveel is zeker. Met de juiste isolatie voorkom je warmteverliezen en bespaar je jaar na jaar op je energiefactuur. Zo betaalt je investering zichzelf terug. Voor het isoleren van je dak of zoldervloer door een aannemer kun je bovendien een premie krijgen. Daarmee verdien je je investering nog sneller terug. Denk ook eens aan het extra wooncomfort. Dankzij je nieuwe isolatie zal je jaar in jaar uit genieten van een aangenaam binnenklimaat. Klaar voor actie? Ontdek de isolatiewijzer boordevol nuttige tips.

Minerale wol biedt tal van voordelen

Hoe beter een product isoleert, hoe meer je ermee kunt besparen. Op dat vlak zit je goed met minerale glaswol. Dit budgetvriendelijke isolatiemateriaal heeft een goede isolerende werking met hoge isolatiewaarden. Minerale wol isoleert niet alleen thermisch, maar ook akoestisch. Het absorbeert trillingen, waardoor buitengeluiden en burengeluiden worden tegengehouden. Verder is minerale wol onbrandbaar en brandwerend. Zo draagt dit materiaal bij tot een comfortabele en gezonde woning. Leer meer over de voordelige eigenschappen van minerale wol en vind een verdeler in je buurt.

Voor welke toepassingen is minerale wol geschikt?

Minerale wol is een erg veelzijdig isolatiemateriaal. Je kunt het gebruiken als dakisolatie, muurisolatie en spouwmuurisolatie. Afhankelijk van de toepassing kies je voor glaswol op rol, minerale glaswolplaten of inblaaswol, bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie. Benieuwd welk type minerale wol jij nodig hebt voor jouw toepassing? In de gratis isolatiewijzer ontdek je snel het juiste URSA TERRA product voor je klus. In één moeite vind je een specialist in je buurt waar je terechtkunt voor advies.

Waarvan is minerale wol gemaakt?

Hoe wordt minerale wol gemaakt? Gerecycleerd glas en zand worden gesmolten in een smeltoven. Bij URSA Benelux is dit een 100% elektrische smeltoven. Spinmachines zetten het vloeibaar glas om in vezels. Men voegt een bindmiddel toe, waarna de vezels op een transportband terechtkomen. Die transportband voert de glaswol door de hardingsoven met hete lucht. Daardoor hardt het bindmiddel uit. Het glaswolpakket wordt één geheel en wordt op de juiste dikte gebracht. Vervolgens worden platen of rollen gemaakt, die op maat worden gesneden. Voor het inpakken worden de producten gecomprimeerd. Glaswol is immers zeer elastisch en komt bij het uitpakken goed terug op dikte. Ontdek alle voordelen van dit isolatiemateriaal.

Indrukwekkend: van één kubieke meter grondstof kan men 150 kubieke meter minerale glaswol maken, goed voor drie vrijstaande huizen. Het eindproduct minerale glaswol isolatie is verkrijgbaar in verschillende vormen, diktes en lambda-waarden. Welke isolatie jij nodig hebt? Dat ontdek je in de gratis isolatiewijzer.

URSA TERRA: extreem gebruiksvriendelijke en extra duurzame glaswol

Als je gaat isoleren, kun je maar beter kiezen voor een product dat fijn is om mee te werken. Het gamma minerale wol URSA TERRA biedt interessante voordelen op dit vlak. Deze isolatie bevat minder stof dan vergelijkbare producten en is veel zachter dankzij de vernieuwende productietechnologie. Je ervaart minder irritatie, waardoor de plaatsing veel aangenamer verloopt. Verder bewijs je ook het milieu een dienst. URSA TERRA isolatie bestaat voor 95% uit natuurlijke, minerale grondstoffen en kan na gebruik gerecycleerd worden tot nieuwe minerale wol. Daarbovenop zorgen de URSA TERRA producten voor een lager energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Indrukwekkend: URSA minerale wol bespaart meer dan 350 keer de energie die nodig is om het te produceren, transporteren en installeren. What’s not to like? Ontdek alle unieke voordelen van minerale wol URSA TERRA en vind een verkooppunt in je buurt.

Minerale wol is een duurzaam isolatiemateriaal dat geschikt is voor heel wat toepassingen. De isolatieoplossingen uit het gamma URSA TERRA voelen zacht aan en bevatten minder stof dan vergelijkbare producten. Een plezier om mee aan de slag te gaan! Vraag je gratis isolatiegids aan en ontdek de ideale isolatie voor jouw klus. Bestellen kan bij een dealer in je buurt.