Sterea: een project in het groen

Gepubliceerd op 17 March 2021

Sterea, een project om écht naar uit te kijken. Een woningencomplex van appartementen, luxe villa's, assistentiewoningen... gecombineerd met de aanbouw van een nieuw golfterrein en grenzend aan agrarisch gebied. Van sublieme uitzichten gesproken! En dit op minimale afstand van de hoofdstad. Een duurzaam project dat door de Utherm isolatieplaten van Unilin wordt verzekerd.

Sterea Sterrebeek

In Sterrebeek, op slechts 15 kilometer van het centrum van Brussel, ligt een groene oase van rust: Sterea Sterrebeek. Het groen is een combinatie van een natuurgebied en een golf terrein en biedt dus voor ieder wat wils, met een tunnel voor wandelaars onder de golfbaan en een uitkijktoren. Rond dit stukje prachtig groen is de opbouw bezig van een luxueus wooncomplex met tal van mogelijkheden, aangepast op ieders gezinssituatie en levensfase.

Het project bevat 220 woningen, waaronder appartementen, penthouses, luxevilla's en assistentiewoningen. Elk met zijn eigen kenmerken en 'speciallekes'. Vooral de assistentiewoningen worden extra voorzien naar het gemak van de gebruiker toe. Elke woonoplossing heeft zijn eigen stijl, met een strak en tijdloos design zonder de onderlinge harmonie te verliezen. De woningen zijn verspreid over 10,4 hectare dus ruimte is verzekerd.

Naast woongelegenheid is er ook plaats voor een hotel, volledig voorzien met spa en congresruimte en er worden ook kantoren gebouwd.

Duurzaamheid primeert

Het project hecht uiteraard veel waarde aan duurzaamheid en natuur. Zo worden er 250 verschillende boomsoorten gerecupereerd en gaat er extra aandacht naar het behoud van de vogelpopulatie. Ook bij het bouwen van dit project, waarvan de opbouw startte in 2015 en het afronden voorzien is in 2021, wordt duurzaamheid hoog in het vaandel gedragen. De materialen waarmee gebouwd wordt, werden dan ook met de meest zorgvuldigheid uitgekozen. Voor de isolatie van de muren werd voor Utherm Wall PIR L gekozen, resulterend in een hogere R-waarde dan EPS of minerale wol en zorgend voor perfecte luchtdichtheid.

Benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor jouw project? Neem contact op.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan