Isoleren met Usystem: thermische duurzaamheid en optimaal wooncomfort in één

Gepubliceerd op 10 March 2021
Usystem Unilin
Usystem Unilin
Usystem Unilin
Usystem Unilin

Het nieuwste Usystem gamma zorgt voor alles-in-1 dakisolatie-oplossingen. Optimale thermische isolatie, een uitstekend akoestisch en geluidscomfort en brandveiligheid gegarandeerd. Je wil optimaal kunnen genieten van je woning en daarom focus je best van bij de ontwerpfase, naast thermische isolatie, ook op geluidsisolatie, akoestiek, brandweerstand en -reactie. De Usystem isolatie-oplossingen zetten hiermee een nieuwe standaard om sneller, slimmer en beter te bouwen.

Perfecte afwerking

De nieuwste oplossingen van Usystem beantwoorden de meest complexe eisen van de bouwheer en architect met op maat gemaakte dakelementen die isolatie, kepers, onderdak én binnenafwerking combineren in één kwalitatief bouwconcept. De binnenzijde is mooi afgewerkt met houtvezel, geperforeerd wit gipskarton voor een naadloze afwerking of geperforeerde gelakte multiplex in Poolse den beschikbaar in diverse patronen.

Isolatie op elk gebied

Sinds we door corona veel meer thuis vertoeven beleven we meer dan ooit het belang van een goed geïsoleerde woning. Dit start met een efficiënte thermische isolatie van het dak die tot 30% energieverlies uitschakelt. Maar een goede isolatie beperkt zich hier niet toe. Daarom ontwikkelde Unilin Insulation met Usystem ook hoogstaande isolatieoplossingen voor akoestiek, geluid en brandwering. We wonen immers steeds dichter bij elkaar in stads- en dorpskernen en in kleinere wooneenheden. Hiermee neemt zowel de omgevingsgeluidshinder rond woningen als de akoestische hinder binnen gebouwen toe. De Usystem oplossingen voor het hellend dak met gordingen verhelpen hieraan en verhogen zo aanzienlijk het wooncomfort.

"Efficiënt bouwen is vandaag meer dan ooit belangrijk. Het is beter voor het budget en voor de kwaliteit en het comfort van de woning. Unilin Insulation biedt daarom zeer efficiënte isolatieoplossingen aan. Voor de dakisolatie bieden we met onze Usystem dakelementen een all-in-one systeem voor hellende daken die een dakstructuur en dakisolatie verenigen in één super efficiënt bouwconcept."

Snel, efficiënt en duurzaam

Met Usystem is de dakconstructie op 5 dagen tijd wind-, water- en luchtdicht geïsoleerd en afgewerkt. Hiermee winnen zowel de plaatser als de bouwheer weken tijd. Dankzij deze snelheid van installatie, hoogwaardige isolatie en afwerking van de binnenkant in één product wordt tot 15% kosten bespaard in vergelijking met een traditionele dakconstructie.

Duurzaam isoleren

De 100% modulaire PUR dakelementen met een levensduur van gemiddeld 60 jaar verzekeren een bijzonder duurzame dakoplossing met een lambda-waarde van 0,023 W/mK en een gunstige U-waarde die gemakkelijk de in België gehanteerde norm van 0,24 W/m²K haalt. Naast het thermisch en akoestisch comfort halen de Usystem dakelementen ook de strenge REI30-norm voor brandveiligheid. De Usystem dakelementen ontworpen voor hellende daken met gordingen bieden isolatie- oplossingen voor zowel woningen als publieke gebouwen, zoals sportzalen, restaurants of kantoor- en klaslokalen.

Usystem staat hierbij voor meer duurzaamheid, meer kwaliteit en meer efficiëntie. Zo zet het systeem een nieuwe standaard voor isolatie met als doel sneller, slimmer en beter te laten bouwen.

Ga jij binnenkort ook je dak isoleren? Neem vrijblijvend contact op met een specialist.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan