Je gevels isoleren in 2022: welke premies kan ik krijgen?

Gepubliceerd op 08 Februari 2022

Maak je je zorgen over je energiefactuur? Dan zal je graag horen dat er manieren zijn om je energieverbruik te laten dalen, zonder dat je daarvoor comfort moet opgeven. Het dak van je woning is vast al geïsoleerd. Maar ook dan verdwijnt er zo’n 20% van de warmte in huis via de muren. De oplossing? Je gevels isoleren! Ontdek snel welke premies je kan krijgen in 2022 en vraag gratis de premiewijzer aan.

Bespaar op je energiefactuur dankzij buitenmuurisolatie

Een fikse energiebesparing, meer wooncomfort én een stijging van de waarde van je huis. Met gevelisolatie scoor je op diverse vlakken, terwijl je bijdraagt aan een schonere planeet. Buitenmuurisolatie werkt het best, want de isolerende laag aan de buitenkant van de muren houdt de kou op een directe manier tegen. In een moeite schakel je zo koudebruggen uit.

Van alle manieren om je gevels te isoleren levert buitengevelisolatie dan ook de grootste energiebesparing op. Een voordeel waar je jaar in jaar uit van profiteert. Ontdek hier hoeveel jij kan besparen met gevelisolatie.

Snel naar een lagere EPC-score met gevelisolatie  

Denk ook eens aan de geldende energieregelgeving. Zo moet elke Vlaamse woning tegen 2050 over energielabel A beschikken, wat staat voor een verbruik van maximaal 100 kWh/m² jaar. Dat cijfer wordt ook de EPC-score genoemd. Met gevelisolatie kan je de EPC-score van je woning enorm verbeteren. Concreet kan je een energiewinst van maar liefst 237 kWh behalen door je gevel extra te isoleren, dat blijkt uit een onderzoek van Sto en Pixii. Ontdek alle conclusies.

Een vakkundige plaatsing is een must

Om zeker te kunnen zijn van je energiebesparing, moeten de gevelisolatiewerken worden uitgevoerd zoals het hoort. Kies je voor een gevelsysteem van Sto, dan kan je rekenen op ervaren professionals met kennis van zaken: de Sto-gevelexperts. Deze gevelexperten volgen je project op van a tot z, zorgen voor een vakkundige uitvoering en gaan voor een feilloze afwerking. Maar het begint allemaal met onderbouwd advies over het juiste systeem. Vind hier een Sto-gevelexpert in je buurt en laat je adviseren.

Telkens inbegrepen: een facelift voor je gevels

Met een gevelsysteem van Sto isoleer je niet enkel je gevels, je geeft ze tegelijk een nieuwe look die je zelf kiest: sierpleister, steenstrips of een speciale afwerking. Een hippe tint, een originele structuur of de stoere uitstraling van beton, je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En dit zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bekijk uiteenlopende realisaties en lees de getuigenissen van de eigenaars.

Profiteer van premies en subsidies

Wil jij je gevels laten isoleren, maar zie je op tegen de investering? Bedenk dan dat je de kosten van je isolatieproject op termijn terugverdient via een besparing op je energiefactuur. Door de premies aan te vragen waar je recht op hebt, verdien je je investering extra snel terug. Maar welke premies kan je krijgen voor gevelisolatie in 2022? Hieronder geven we enkele relevante premies mee die geldig zijn in Vlaanderen.

Download hier je gratis premiewijzer voor een volledig en actueel overzicht van de premies voor gevelisolatie in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Premies in Vlaanderen

1. Nieuwe EPC-labelpremie

Sinds 2021 geldt de EPC-labelpremie voor alle woningeigenaars. Dus zowel voor mensen die al een woning met een minder goede energieprestatie hebben, als voor mensen die een huis kopen, krijgen of erven. Renoveer je de woning binnen de 5 jaar zodat het EPC-label aanzienlijk verbetert, dan kan je een premie krijgen. Bekijk de voorwaarden.

EPC-labelpremie

Woning

Label E of F

Appartement
Label E, F of D

Te bewijzen energielabel na 5 jaar

Label C

Label B

Label A

Label B

Label A

Maximaal bedrag premie

2.500

3.750

5.000

2.500

3.750

2. Premie van de netbeheerder

De netbeheerder voorziet een premie voor muurisolatie als die door een erkende aannemer is geplaatst. Bekijk de voorwaarden.

Verdubbeling premie buitenmuurisolatie

Isolatiesysteem

Premie per m2

 

Min. Rd-waarde

Premie voor isolatie

+ asbestverwijdering

Buitenmuurisolatie

€30/m²

3 m² K/W

€38/m²

3. Totaalrenovatiebonus

Combineer je gevelisolatie met 3 of meer energiebesparende maatregelen, dan kan je in aanmerking komen voor de totaalrenovatiebonus. Hoe meer renovatiewerken je combineert, hoe hoger de bonus. Bekijk de voorwaarden.

Investeringen

Extra bedrag voor een huis/appartement

3 investeringen

€ 1.250 / € 625

4 investeringen

€ 1.750 / € 875

5 investeringen

€ 2.750 / € 1.375

6 investeringen

€ 3.750 / € 1.875

7 investeringen

€ 4.750 / € 2.375

Benieuwd naar meer interessante premies en subsidies? Vraag je gratis premiewijzer aan voor een overzicht van de premies voor gevelisolatie in Vlaanderen, Wallonië en Brussel in 2022.  

Door je gevels te isoleren, kan je stevig besparen op je energiefactuur. Download gratis de premiewijzer en ontdek voor welke premies jij in aanmerking komt.

Klaar voor actie? Neem dan contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij/zij adviseert je graag over juiste oplossing die voldoet aan je wensen, je situatie en budget. Je kan meteen je offerte aanvragen.