Innovatief isoleren en traditioneel afwerken met StoBrick-steenstrippen

Heel wat Belgen zijn al jaar en dag verknocht aan de traditionel look van de gemetselde gevel. StoBrick-steenstrippen bieden die karaktervolle authentieke uitstraling, en zorgen daarnaast voor heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele baksteen. Zo kan je met de StoBrick-steenstrippen een dunnere gevelopbouw realiseren, waardoor je minder ruimte verliest en aanzienlijk wat kosten uitspaart. Met dit systeem kan er bovendien een eenvoudiger gevelontwerp gecreëerd worden: maximale ontwerpvrijheid voor de architect en goed voor jouw portemonnee!

Charme van de baksteen in al jouw projecten

Of je nu start met een renovatieproject of een volledige nieuwe woning bouwt, met StoBrick-steenstrippen is de authentieke reconstructie van baksteengevels in alle projecten mogelijk, zonder  het karakter en de kwaliteit van de  vertrouwde baksteen te verliezen.

Minimaal ruimteverlies, maximale kostenbesparing

Met een maximale dikte van 11 tot 14 mm, besparen de steenstrippen heel wat plaats in de gevelopbouw. Het isoleren van de gevel gebeurt met EPS waarop een wapeningslaag en vervolgens de steenstrippen worden aangebracht, Zo voldoet jouw woning probleemloos aan de huidige isolatienormen. Dankzij de beperkte dikte van het volledige StoTherm Vario met StoBrick-systeem, bekom je zo, bij nieuwbouw, een grotere woonoppervlakte.

Dankzij deze compacte systeemopbouw kan je zowel bij de renovatie van een huis als bij nieuwbouwwoningen heel wat ruimte besparen. Bij renovatieprojecten met traditioneel metselwerk, neemt namelijk niet alleen de spouw, maar ook de baksteen heel wat ruimte in, in tegenstelling tot een opbouw met StoBrick-steenstrippen. Bovendien zijn er geen extra funderingskosten omdat het gevelisolatiesysteem (ETICS) zo verlijmd kan worden op de bestaande gevel die je wil verbouwen of in een nieuw jasje wil steken. Ondersteuningsconsoles voor metselwerk zijn ook niet aan de orde dankzij deze lichte en compacte opbouw.

Ook voor je nieuwbouwwoning zijn baksteenstrippen in combinatie met gevelisolatie een goede keuze. Het StoTherm Vario met StoBrick-systeem  zorgt namelijk voor een vereenvoudigde ruwbouw en een kortere bouwtijd. Zo kan je heel wat  vroeger verhuizen naar je nieuwe woning en betaal je minder werkuren. Je betaalt ook geen kosten voor metselwerkondersteuningen of -verankeringen en de EPB-aanvaarde bouwknopen zijn makkelijker te realiseren dan bij traditioneel metselwerk. Minder werkuren, minder bouwmateriaal en een sneller afgewerkt project!

Kies uit een ruim assortiment

Met het Stobrick assortiment, bestaande uit baksteenstrippen in allerlei kleuren, maten en vormen geef je jouw gevel een unieke look. De grondstof voor baksteen is leem, een mengsel van zand, silt en klei.Verschillende factoren in de productiemethode beïnvloeden de materiaalvormgeving. Op basis daarvan werd het assortiment baksteenstrippen ontwikkeld, want een steenstrip laat zich niet in één hokje plaatsen.

Zo kan je kiezen uit het StoBrick Glad Uni assortiment voor een strakke en vlakke look. Een licht ruwe en gestructureerde uitstraling vind je terug in het StoBrick Glad Bont gamma. StoBrick Glanzend zorgt op zijn  beurt voor een glad, licht reliëf en het effect van ruw zand vind je terug in de strippen van het StoBrick Zandig assortiment. StoBrick Poreus brengt dan weer een onregelmatig en gegroefd effect op je gevel en de strippen uit StoBrick Gekerfd assortiment worden gekenmerkt door een onregelmatig en onvoorspelbaar reliëf. Met bovendien meer dan veertig verschillende steenstrippen in formaten tot 440 mm lang, is er heel wat keuzevrijheid in het gevelontwerp. Download de inspiratiebrochure van Sto om volop ideeën op te doen of surf naar www.sto.be voor meer informatie.

In samenwerking met Sto nv

Meer nieuws van Sto nv

Sto lanceert nieuwe collecties steenstrippen van Belgische makelij

Sto, expert op vlak van innovatieve gevelisolatiesystemen en hun bekleding, breidt het aanbod Sto

Sto lanceert website rond StoBrick steenstrippen

Sto, expert op vlak van gevelisolatiesystemen en hun bekleding, lanceert als eerste ETICS-fabrika

Opvallende gevel maakt van kantoorruimte commercieel uithangsbord

Dinsdag 3 juli 2018 — Het kantoor van Norgay Accountants ligt aan de drukke Edingsesteenweg in Go

StoCryl RB coating scoort gewild BENOR-certificaat

Donderdag 21 juni 2018 — Sto NV, fabrikant van onder meer gevelisolatiesystemen en betonherstelli

GRATIS Nieuwsbrief